Bundle for Racial Justice and Equality brengt meer dan 8 miljoen dollar op

News
dinsdag, 16 juni 2020 om 15:00
bundle for racial justice logof1592302401
Twee weken geleden startte gamesplatform Itch.io de verkoop van de Bundle for Racial Justice and Equality. Kopers van deze bundle kregen een grote selectie van voornamelijk Indie games. De bundle is nu verlopen en heeft meer dan 8 miljoen dollar opgeleverd voor twee goede doelen.
De Bundle for Racial Justice and Equality werd twee weken geleden opgezet als ondersteuning voor de Black Lives Matter beweging. Met de bundle wilden voornamelijk Indie ontwikkelaars hun steun betuigen aan de protesten in Amerika. Initieel namen zo'n 500 developers deel, die gezamelijk meer dan 700 projecten en games aanboden. De bundle kon vanaf 6 juni worden gekocht via het gamesplatform Itch.io. De bundle werkte vergelijkbaar met andere bundles: er gold een minimaal bedrag van $5, maar een hoger bedrag mocht natuurlijk ook. Dat laatste is vrij massaal gedaan, want hoewel het aantal games niet groter werd bij een hoger bedrag, was de gemiddelde aankoopprijs ruim $10.
In de loop van de tijd sloten steeds meer developers zich aan bij het initiatief. Bij het sluiten van de looptijd was de toch al enorme bundle uitgegroeid tot meer dan 1350 deelnemers en meer dan 1700 games en andere projecten. De initiatiefnemers hoopten dat de bundle zo'n half miljoen Amerikaanse dollars op zou leveren, maar al snel moest dat doel naar boven worden bijgesteld. Zelfs het laatste doel van $5 miljoen werd ruimschoots overschreden. De opbrengst van de bundle gaat naar twee aan Black Lives Matter gerelateerde goede doelen: NAACP Legal Defense and Educational Fund en Community Bail Fund.
screenshot 2020 06 16 at 121652f1592302646

Veel toppers voor een klein bedrag

Kopers van de bundle krijgen een enorme collectie games en andere projecten. Hieronder zitten ware pareltjes als Celeste, Nuclear Throne (van het Nederlandse Vlambeer), Minit, A Night in the Woods, Anodyne, Pikuniku en Bleed, maar ook heel veel onbekende titels. De games zijn niet inwisselbaar op Steam, maar zijn DRM vrij te downloaden via het itch.io platform.

Populair Nieuws