Heeft Apple's 'opvouwbare telefoon' eigenlijk gewoon twee schermen?

News
dinsdag, 16 juni 2020 om 16:00
applef1592309958
Diverse telefoonontwikkelaars experimenteren met een opvouwbaar scherm. Eerder kwam onder anderen Samsung al met een opvouwbare telefoon. Ook Apple zou met een dergelijke telefoon bezig zijn, maar volgens John Prosser maakt Apple een radicaal andere keuze.

Is het waar?

Al langer gaat het gerucht dat ook Apple werkt aan een opvouwbare telefoon. Apple heeft meerdere patenten geregistreerd die in die richting wijzen. Nu heeft John Prosser details naar buiten gebracht over de methode waarop Apple dit mogelijk betrouwbaarder zou willen realiseren. Prosser is een bekende in de techwereld die vaker geruchten naar buiten brengt en lekken openbaart. Regelmatig blijken zijn beweringen achteraf te kloppen, dus dat legt wel enig gewicht in de schaal.
Volgens het twitterbericht van Prosser werkt Apple aan een telefoon die geen opvouwbaar scherm heeft, maar die voorzien is van twee schermen en een schanier. Prosser beweert dit op basis van een prototype dat in omloop zou zijn. Hij heeft meer informatie over de mogelijk nieuwe telefoon, zo zou het toestel geen notch meer hebben en voorzien zijn van roestvrijstalen randen, vergelijkbaar met de iPhone 11. Om de nodige sensoren en benodigdheden voor oa FaceID toch een plek te geven zou de nieuwe telefoon voorzien zijn van een soort 'voorhoofd'.
Helemaal uniek is dit concept niet. Mocht de melding van Prosser correct zijn, dan zou dit kunnen lijken op wat Microsoft met zijn Surface Duo vorig jaar presenteerde. De Surface Duo is nog niet beschikbaar in de winkels. Microsoft heeft het toestel voor het najaar van 2020 aangekondigd, maar mogelijk komt deze al eerder op de markt. Ook Samsung en Huawei werken aan nieuwe vouwbare toestellen, maar lijken zich daarbij wel te richten op echte vouwbare schermen.

Populair Nieuws