Brouwer maakt Wimbledon-debuut na fraaie prestaties

News
donderdag, 29 juni 2023 om 17:30
tennis hard courtf1676535734
Gijs Brouwer maakt volgende week zijn debuut op Wimbledon. De nummer 153 van de wereld doet dit jaar voor het eerst mee aan het prestigieuze toernooi in Engeland na een aantal mooie overwinningen tijdens het kwalificatietoernooi van afgelopen week.
De 27-jarige tennisser wist in de derde ronde van de kwalificaties te winnen van de Finse Otto Virtanen. Na een pot van anderhalf uur versloeg hij de nummer 130 van de wereld in drie sets.
Voor Brouwer is het aanstaande Wimbledon-debuut zijn tweede kans om mee te spelen tijdens een eindronde van een Grand Slam. Vorig jaar wist de 27-jarige namelijk de tweede ronde van de US Open te bereiken, waarna hij verloor van de Italiaanse Lorenzo Musetti.

Drie Nederlanders aanwezig op Wimbledon dit jaar

Brouwer is niet de enige Nederlander die in actie komt tijdens Wimbledon. Ook Tallon Griekspoor en Botic van de Zandschulp zijn aanwezig bij Wimbledon dit jaar. Griekspoor wist zich rechtstreeks te plaatsen en staat op nummer 29 van de plaatsingslijst. Vrijdag 30 juni vindt de loting plaats voor het hoofdtoernooi.

Populair Nieuws