Braziliaanse Call of Duty e-sporter vermoordt andere speler

  Tijdens een potje Call of Duty kan het er soms heftig aan toe gaan. Al helemaal tijdens e-sports. In Brazilië is een ruzie tussen twee spelers wel heel ver gegaan. Een e-sporter vermoordde daar namelijk een andere speler.

  ESPN Brazil meldt dat een ruzie tussen twee Braziliaanse Call of Duty spelers wel heel erg uit de hand gelopen is. Er werd maandag namelijk een lijk aangetroffen dat van de negentienjarige e-sporter Ingrid 'Sol' Oliveira Bueno da Silva bleek te zijn. Ze werd aangetroffen in de woning van Guilherme 'Flashlight' Alves Costa, een andere e-sporter. Hij bekende direct dat hij haar om het leven gebracht had.

  De vrouw had meerdere steekwonden en was blijkbaar vermoord vanwege een ruzie in Call of Duty. Daar hadden Alves en Oliveira elkaar een aantal weken eerder ontmoet en het met elkaar aan de stok gekregen. Alves bedacht toen al het plan om de negentienjarige vrouw te vermoorden.

  Moord op Braziliaanse e-sporter op film vastgelegd

  Gamers Elite, het team van Alves, meldde dat hij de moord op Oliveira ook heeft gefilmd. De video van de moord deelde hij vervolgens via WhatsApp met zijn medespelers als een soort van overwinningsvideo. De beelden zijn aan de politie overgedragen en Alves is vanzelfsprekend achter tralies verdwenen. Waar de ruzie precies over ging, is niet bekend. Zowel Gamers Elite als Fantastic Brazil Impact, het team van Oliveira, hebben hierover nog niets gemeld.

  Call of Duty: Warzone

  Verkijgbaar vanaf 10 march 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.