Brand verwoest een deel van LEGOLAND

News
donderdag, 30 mei 2024 om 14:00
Als je binnenkort een bezoekje gaat brengen aan LEGOLAND Billund in Denemarken, is er een klein gebied dat je niet meer kan zien. Door een brand is een klein deel van het park namelijk verwoest. Verschillende LEGO-modellen zijn daarbij gesneuveld.
In LEGOLAND zijn er verschillende attracties die je verwacht van een pretpark, zoals achtbanen. Maar ook Miniland is een belangrijk onderdeel van het park. Daarin vind je verschillende bekende gebouwen van over de hele wereld, maar dan van LEGO.
Een deel van die gebouwen is alleen gesneuveld in een brand. Rond 4.00 uur ‘s nachts op 29 mei zorgde een kortsluiting voor een kleine vuurzee. De elektrische auto’s die op rails door Miniland rijden, waren aan het opladen, maar dat ging mis. Bewakingsbeelden laten niets vreemds zien rond het moment dat de brand uitbrak, dus er wordt op dit moment niet uitgegaan van een andere oorzaak voor de brand.
De brand was snel geblust, dus het vuur heeft zich gelukkig niet al te ver kunnen verspreiden. Maar een aantal modellen dat de haven van Kopenhagen nabootste is gesmolten. LEGOLAND-woordvoerder Kasper Tangsig vertelt Sky News dat alle elektra in Miniland wordt gecontroleerd op andere defecten.

Gaat LEGOLAND veranderen door de brand?

Op dit moment wordt er nog gewerkt om het afgebrande deel van Miniland op te ruimen. UIteindelijk is het de bedoeling om weer iets op te bouwen op dezelfde plek, maar het is geen garantie dat het opnieuw de haven van Kopenhagen is. Tangsig vertelt de Deense publicatie Jydske Vestkysten dat nog niet duidelijk is wat er op de plek van de brand wordt gebouwd.
Miniland is een vast onderdeel van LEGOLAND, ook bij andere locaties dan het Billund-park. Als je naar de Duitse of Engelse versies van LEGOLAND gaat vind je het daar dus ook. Wat er precies in is nagebouwd verschilt per park.