Blue Box Game Studios ontvangt doodsbedreigingen

News
dinsdag, 19 oktober 2021 om 8:30
blue boxf1634568276
Blue Box Game Studios heeft een bericht op Twitter geplaatst waarin ze vragen om te stoppen met het sturen van doodsbedreigingen. De studio krijgt al een tijdje negatieve aandacht door de game Abandoned. Er bestond namelijk een vermoeden dat Abandoned eigenlijk een Kojima-productie zou zijn. De reactie toen dit niet het geval bleek te zijn was niet mals.
Via een bericht op Twitter vraagt Blue Box om te stoppen met het sturen van doodsbedreigingen. De game studio laat weten dat het niet alleen gaat om online berichten, maar ook face-to-face bedreigingen: “De afgelopen paar dagen hebben we weer te maken gehad met bedreigingen. Niet alleen online, maar ook fysiek”. Blue Box laat ook weten dat het IP adressen aan het achterhalen is, om iedereen die een bedreiging achtergelaten heeft te kunnen bestraffen.
Alhoewel Blue Box de haat begrijpt, vindt het bedrijf het uiteraard vreselijk dat werknemers bedreigd worden. Veel gamers waren teleurgesteld toen zij beseften dat Abandoned een op zichzelf staande game was en geen vervolg op Silent Hill. Toen ook er nog eens een matige teaser uitkwam veranderde de hype bij gamers in een grote teleurstelling. Eerst maakte Blue Box gretig gebruik van alle complotten en theorieën rondom de game, maar de ontwikkelaar zegt nu te begrijpen dat zij zelf aan de situatie heeft bijgedragen.

Blue Box plaatst updates rondom Abandoned op een blog

Blue Box zal een blog op hun website beginnen waarin alle updates rondom Abandoned voorbij komen. Het bedrijf vraagt iedereen om wat ruimte, zodat medewerkers vredig verder kunnen werken aan de nieuwe game. Nieuws rondom de game zal ook op Twitter verschijnen.