Ook Blizzcon geannuleerd wegens coronavirus

News
woensdag, 27 mei 2020 om 18:30
blizzconf1590594705
Blizzard heeft uiteindelijk toch besloten de Blizzcon edititie van dit jaar te annuleren. De conventie zou in november plaatsvinden, maar is wegens het coronavirus gecanceld, meldt Blizzard in een bericht op zijn website.
De uitgever beweerde in april nog verschillende opties af te wegen om te kijken of de gamebeurs toch nog door had kunnen gaan. Helaas heeft het bedrijf de Blizzcon editie van dit jaar toch moeten annuleren.
Blizzard hoopt wel de conventie in een andere vorm online door te laten gaan. Dit hoopt ze ze zo snel mogelijk uit te kunnen voeren, maar omdat dit nieuw is zal dit waarschijnlijk pas begin volgend jaar plaats kunnen vinden. Hoe het alternatief eruit gaat zien is nog niet bekend.

Alternatieven

Op Blizzcon worden onder meer nieuwe games van Blizzard aangekondigd en er vinden grote e-sportsevenementen plaats. Voor nu worden er nog nagedacht over alternatieven, maar Blizzard hoopt zo snel mogelijk met een ander idee te komen, zodat de evenementen toch op wellicht een andere manier, plaats kunnen vinden.
Hoe de alternatieven eruit gaan zien is nog niet bekend. Ook daar is Blizzard nog over in gesprek.
Eerder dit jaar zijn verschillende grote gamebeurzen en andere conventies al afgezegd wegens gezondheidsrisico's door het coronavirus. Zo gaan de beurzen Gamescom in Keulen en de Tokyo Game Show ook niet door wegens gezondheidsrisico's. Ook de populaire gamebeurs E3 is geannuleerd.

Populair Nieuws