Bizar: zoveel verdienen de CEO’s van Netflix

News
zaterdag, 02 januari 2021 om 10:00
netflix 5432181 1920f1658221200
Netflix heeft mede door corona een geweldig jaar achter de rug. Veel mensen zaten afgelopen jaar veel thuis en veel daarvan gingen Netflixen. Netflix verbrak in 2020 dan ook het ene na het andere record en zit inmiddels al tegen de 200 miljoen abonnees aan. Maar bij Netflix vergeten ze zichzelf ook niet te belonen, want de bazen van Netflix gaan volgend jaar duizelingwekkend veel verdienen.

Minstens 34 miljoen de neus

Netflix heeft op dit moment twee CEO’s: Reed Hasting en Ted Sarandos. Beide mannen verdienden al zeker niet slecht, maar in 2021 gaan ze helemaal lekker verdienen. In 2021 verdienen beide mannen 34 miljoen dollar! Dit bedrag is dus per persoon en het kan ook nog eens flink oplopen met bonussen en beloningen.
Hierbij moeten we wel een kleine kanttekening maken, een deel van dat bedrag komt tot stand vanuit aandelenopties. Bij Sarandos bestaat grofweg een derde uit aandelenopties en bij Hasting is het zelfs bijna het gehele bedrag. Dit wil dus zeggen dat mocht het straks wel opeens minder gaan met Netflix de mannen ook minder daaruit verdienen.

Netflix heeft zeker geen last van corona

Sarandos werd medio 2020 benoemd als co-CEO en toen is meteen opgenomen dat beide mannen ongeveer evenveel moeten verdienen, vandaar dat ze beide ook min of meer op hetzelfde uitkomen.
Veel CEO’s en topmanagers kozen er dit jaar voor om hun basissalaris in te perken, simpelweg omdat er vanwege corona minder binnen kwam in het bedrijf en er ook vaak veel ontslagen vielen. Bij Netflix gaat alles nog prima en de mannen waren klaarblijkelijk dus ook nog niet van plan om iets in te leveren.