Bioshock 4 mogelijk PS5 exclusive

News
woensdag, 02 juni 2021 om 16:15
bioshock collectionf1595431029
Bioshock 4 zit nog volop in het ontwikkelingsproces en we krijgen al een flink gerucht naar ons toegesmeten voor de officiële aankondiging. De game zou namelijk mogelijk een PS5 exclusive zijn.
Bioshock 4 als PS5 exclusive zou een bijzondere verschijning zijn. Het eerste deel van Bioshock is namelijk in 2007 exclusief op de Xbox verschenen, waarna de franchise overging op multi-platform en dus ook gewoon op PlayStation uitkwam. Dat Bioshock 4 dus terug zou keren naar exclusiviteit in de vorm van een PS5 exclusive, al dan niet tijdelijk, is wel opvallend te noemen. Ook de oorsprong van het gerucht is nogal bijzonder, want de uitspraak werd gedaan in een podcast die draait om Xbox nieuws.
De podcast waar we het dan over hebben is de XboxEra podcast. Hierdoor is het ook wel belangrijk om het gerucht met een stevig korreltje zout te nemen, zelfs al hebben de hosts van de podcast het toch best vaak bij het juiste eind gehad in het verleden. We zullen nog even moeten afwachten of 2K Games alle Xbox fans daadwerkelijk tegen het zere been wil stoten, want de game is nog niet eens officieel aangekondigd. Misschien dat we tijdens E3 2021 meer te weten komen over Bioshock 4 als PS5 exclusive.

Bioshock 4 niet als PS5 exclusive bij E3 2021

Aan de andere kant zou het ergens ook wel weer gek zijn om een PS5 exclusive bij E3 2021 te zien, zelfs al is het Bioshock 4 als third-party titel. Sony zal namelijk zelf een dusdanig grote aankondiging willen doen en de Japanse gigant is natuurlijk niet aanwezig bij de grote gamebeurs in Los Angeles. Waar en wanneer we de game dan gaan zien is nog even afwachten, maar als Bioshock 4 een PS5 exclusive wordt, dan zal het ongetwijfeld veel tongen losmaken in de wereld van gaming.