Bijzondere deal brengt Stan Lee terug naar Marvel-films

News
donderdag, 19 mei 2022 om 13:30
Al een paar jaar kunnen we niet meer genieten van Stan Lee’s traditionele cameo in Marvel-films. Lee overleed namelijk in 2018 en hoewel hij nog wat cameo’s had opgespaard moet er aan alles een einde komen. Maar nu lijkt het alsof de geliefe comic-schrijver weer terug kan komen dankzij een opvallende deal.
Marvel heeft een deal gesloten met Stan Lee Universe, een samenwerking tussen Genius Brands International en POW! Entertainment, meldt The Hollywood Reporter. Door deze deal mag Marvel de naam en beeltenis van Stan Lee gebruiken in allerlei projecten. Daaronder vallen film en tv, maar ook pretparken en merchandise.
Stan Lee Universe is opgericht om te zorgen dat Lee’s nalatenschap goed beheerd wordt. Genius Brands en POW! (een bedrijf dat door Lee zelf is opgericht) willen dat zijn werk en persoon ook na zijn dood goed beschermd blijven. De bedrijven verwelkomen “respectvol” gebruik van zijn beeltenis.
Stan Lee was verantwoordelijk voor het bedenken van veel van Marvels bekendste superhelden. Ook nadat hij niet meer bij Marvel werkte bleef hij een belangrijk gezicht voor het bedrijf, deels doordat hij in elke Marvel-film een cameo had. Deze cameo’s kunnen door deze deal na een paar jaar weer opgepakt worden.

Hoe komt de Stan Lee-cameo terug in Marvel-films?

Het is alleen niet gezegd dat ze gaan lijken op de cameo’s die we kenden. Daarvoor zou Marvel een digitale recreatie van Lee moeten gebruiken, iets wat mogelijk is (zoals te zien met bijvoorbeeld Peter Cushing in Rogue One), maar niet altijd goed wordt ontvangen. In plaats daarvan lijkt het waarschijnlijker dat er afbeeldingen en archiefbeelden worden gebruikt.