LEGO Horizon Adventures game onthuld tijdens Summer Game Fest

News
vrijdag, 07 juni 2024 om 23:19
lego horizon1
De game was al tijdens de State of Play van Sony verwacht, maar nu is hij dan toch onthuld. Tijdens het Summer Game Fest werd de game LEGO Horizon Adventures officieel aangekondigd met een trailer. Bijzonder detail: de game zal tegelijkertijd uitkomen op zowel PS5 als PC en, als verrassing, Nintendo Switch.
De game werd al meerdere keren 'gelekt' en zelfs Billbil-kun besteedde er aandacht aan: LEGO Horizon Adventures zou in ontwikkeling zijn en snel aangekondigd worden. De game was zelfs al verwacht tijdens Sony's eigen State of Play, maar daar werd met geen woord over de game gerept. Blijkbaar had Sony bedacht dat het beter zou zijn de game te bewaren tot het Summer Game Fest event. Dat gebeurde niet zomaar, het was zelfs de opener van de show.
De aankondiging ging uiteraard gepaard met een trailer voor de game.
LEGO Horizons Adventures wordt gepubliceerd door Sony Interactive Entertainment en mag dus beschouwd worden als een First Party game. Bijzonder is dat deze game niet exclusief zal zijn voor de PlayStation 5, maar tegelijkertijd ook uit zal komen op PC. De game is volgens Billbil-kun zowel solo als co-op speelbaar en kan zelfs cross-platform gespeeld worden. Let op: wie de game op Steam wil aanschaffen, zal over een PSN account moeten beschikken. De game verschijnt later dit jaar voor PlayStation, PC en Nintendo Switch.
De Summer Game Fest showcase vond plaats op vrijdag avond vanaf 11 uur ne duurde zo'n 2 uur. De showcase was het officiële startschot van het Summer Game Fest, de digitale vervanger van wat vroeger E3 was. Tijdens de showcase toonde Geoff Keighley een groot aantal nieuwe games en trailers, waaronder dus LEGO Horizon Adventures.