Bethesda lijkt eindelijk vol aan de slag te gaan met The Elder Scrolls 6

  Bethesda loopt al bijna een decennia te teren op The Elder Scrolls V: Skyrim, maar hopelijk kunnen we in de nabije toekomst aan de slag met The Elder Scrolls 6. Het lijkt er namelijk op de ontwikkelaar meer vaart gaat zetten achter het project.

  Het is alweer ruim acht jaar geleden sinds we werden getrakteerd op Skyrim. De titel is een regelrechte topper geweest, maar de fans van de franchise snakken ondertussen wel naar het volgende deel. Gelukkig lijkt Bethesda dat nu ook te beseffen, want de ontwikkelaar heeft een aantal vacatures online geplaatst.

  The Elder Scrolls 6 wordt niet specifiek benoemd, maar de taakomschrijvingen hinten wel sterk naar de nieuwe titel in de serie. Bethesda is namelijk op zoek naar getalenteerde programmeurs die de ‘nieuwste technologie in het ontwikkelen van RPG’s willen hanteren voor PC en consoles’.

  Daarnaast moeten de nieuwe medewerkers werken aan nieuwe gameplay features, het gedrag van de spelers en NPC’s, combat mechanics en de user interface. Bethesda is ondertussen ook nog bezig met Starfield, maar het lijkt ons onwaarschijnlijk dat de vacatures voor die titel zijn. De science-fiction game zou namelijk al in een vergevorderd stadium moeten zijn. Wij zetten ons geld dus in op The Elder Scrolls 6 en hopelijk zien we zo snel mogelijk meer van de nieuwe RPG.

  Dit artikel is op 15 mei 2020 bijgewerkt.

  The Elder Scrolls VI

  Verkijgbaar vanaf unknown

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.