Bethesda Game Studios richt zich op singleplayer games

News
woensdag, 10 november 2021 om 15:30
bethesda game studios logowinef1634132532
Todd Howard vertelde in een interview dat Bethesda Game Studios zich blijft richten op singleplayer games. Hoewel de meeste games al voor een speler zijn wordt er wel geëxperimenteerd sociale elementen.
Todd Howard, creative director van Bethesda Game Studios, vertelde in een aflevering van IGN Unfiltered dat de studio die bekend is van games als, The Elder Scrolls-franchise en de Fallout-franchise, gewoon blijft focussen op het maken van singleplayer games.
Howard wijst er ook op dat de studio het multiplayer experiment van Fallout 76 een uitbreiding kreeg waarin singleplayer centraal staat. Hij vertelt dat het aantal mensen dat het spel wil spelen als singleplayer erg groot is.

Sociale elementen in singleplayer games

Hoewel de focus ligt op singleplayer vindt Howard wel dat er interactie tussen meerdere spelers kan zijn in een singleplayer game. De studio gaat in de toekomst meer experimenteren met “sociale elementen”, maar wil wel de focus behouden van een solo-ervaring. Howard ging niet in detail over wat deze sociale elementen kunnen zijn, maar er is wel al beetje gespeeld met het idee.