Beste jaar ooit voor Youtube Gaming, meer dan 100 miljard uur gekeken

News
donderdag, 10 december 2020 om 11:30
youtube 1684601 1280f1598448200
Het afgelopen kalenderjaar stond helaas grotendeels in het teken van corona. Vanwege deze pandemie zaten we met z’n alleen veel thuis en lagen er veel activiteiten stil. Maar deze pandemie kent ook winnaars, bijvoorbeeld de streamingsservices. Het aantal nieuwe abonnees bij Netflix rees bijvoorbeeld de pan uit en ook YouTube Gaming maakte deze week duizelingwekkende cijfers bekend.

201 miljard mensen keken naar Minecraft

Het hoofd van YouTube Gaming, Ryan Wyatt, deelde dinsdag op Twitter de cijfers van YouTube Gaming. Hierin konden we onder andere zien dat er afgelopen jaar meer dan 100 miljard uur aan gamingvideo’s zijn bekeken op YouTube. Naar Minecraft-video’s werd met afstand het meeste gekeken. Deze video’s zijn bij elkaar alleen al ruim 200 miljard keer bekeken. Ook de filmpjes van Roblox, Garane Free Fire, GTA V en Fortnite werden behoorlijk goed gekeken, deze werden respectievelijk 75, 72, 70 en 67 miljard keer aangeklikt in 2020.

Miljoenen abonnees

Hartstikke leuk natuurlijk al die filmpjes, maar ze worden normaal gesproken natuurlijk niet door YouTube zelf gemaakt. Wat dat betreft had Wyatt afgelopen dinsdag mooie cijfers. Afgelopen jaar zijn er op het gebied van gaming ruim 350 kanalen geweest die de grens van 10 miljoen abonnees hebben bereikt.
Verder waren er waren ruim duizend mensen die de vijf miljoen abonnees aantikten afgelopen jaar. En tot slot waren er ruim 80,000 mensen die door de grens van 100.000 abonnees gingen.
Om het goed af te sluiten bracht Wyatt ons ook nog de tien best bekeken gamingkanalen van afgelopen jaar: FCTeeV, Jelly, Flamingo, ItsFunneh, LazarBeam, Slogo, Mikecrack, Arab Games Network, Robin Hood Gamer en Vegetta777.

Populair Nieuws

Laatste Reacties