Beste bioscooprelease maart 2020 voor de liefhebbers van film

  Dit zijn de beste bioscoopreleases van maart 2020 die je als liefhebber bezig zullen houden. Pak de popcorn en de frisdrank er maar vast bij. Mocht je nog een leuke film zoeken, dan zijn dit films die veel belovend zijn. Uiteindelijk ga je zo voor een hele leuke bioscoopervaring.

  The Walt Disney Company

  Onward (4 maart)

  We beginnen deze special met de beste bioscoopfilms om deze maand naar uit te kijken, met Onward. Dit is de nieuwste creatie uit de koker van Disney Pixar. De animatiefilm vertelt het interessante verhaal van twee elven die maar al te graag nog wat tijd doorbrengen met hun vader. Op magische wijze weten ze hun vader terug op de wereld te brengen, maar dit zorgt wel voor de nodige complicaties. Het begint al bij het feit dat ze enkel zijn benen hebben terug getoverd. Uiteindelijk leidt dit tot een ontdekkingstocht om te kijken of er ergens in de wereld nog voldoende magie is,om te zorgen dat er ook een lijf aan die twee paar benen komt te zitten.

  De film is gemaakt door de makers van Toy Story 4. Deze nieuwe animatiefilm van Pixar komt ook van hetzelfde team dat eerdere aan de animatiefilm Monsters University werkte. Beide eerder genoemde films wisten veel los te maken bij fans. Onward lijkt ook weer veelbelovend.

  Gusto Entertainment

  Guns Akimbo (5 maart)

  Wanneer de naam Daniel Radcliff valt, dan schieten er per direct een heleboel Harry Potter fans overeind. Betekent het feit dat hij in een film speelt, dat er een nieuwe Harry Potter editie aankomt? Nee. Dit keer zien we Daniel Radcliff in Guns Akimbo. Dit is een gitzwarte actiefilm waarin er niet met toverstokken maar vol kogels geladen pistolen wordt gezwaaid.

  De videogame-ontwikkelaar Miles (Daniel Radcliff) verdoet een groot deel van zijn vrije tijd met videogames. Dan wordt hij plots deelnemer in een illegaal spel waarin levens op het spel staan. Terwijl mensen over de hele wereld via een live stream toekijken, moet Miles vechten voor zijn leven. Dit lijkt te gaan resulteren in een zeer actievolle film en een spannend bioscoopbezoek.

  The Searchers

  My Spy (12 maart)

  Wanneer je een actiefilm zoekt waarin niet een nerd maar een coole CIA-agent met de wapens mag kletteren, dan zit je zeer waarschijnlijk bij My Spy goed. Dit belooft een film te worden waarin veel actie en sensatie voor zal komen. Uiteindelijk wordt de hoofdrol vertolkt door niemand minder dan Dave Bautista. De voormalig professioneel worstelaar speelde onder andere Drax in diverse populaire Marvel films zoals Guardians of the Galaxy en Avengers: Infinity War.

  In My Spy kruipt Dave Bautista in de rol van een CIA-agent die ziet hoe een mislukte missie het einde van zijn carrière kan betekenen. Hij wordt ontmaskerd door een kind en dat levert de nodige ongemakkelijke situaties op. Zo stelt dat kind één voorwaarde aan het niet onthullen van zijn geheime identiteit. Het negenjarige meisje dat de CIA-agent heeft ontdekt, wil ook leren spion te worden. Dit moet tot een komische popcorn film lijden die vol met actiemomenten zit.

  Sony Pictures Releasing

  Bloodshot (21 februari)

  Uiteindelijk is er ook nog ruimte voor een superheldenfilm. Bloodshot lijkt eens wat anders te gaan bieden dan het superheldengeweld wat we de laaste jaren door voornamelijk Marvel kregen voorgeschoteld. Sony Pictures brengt met deze film de comic held Blooshot naar het witte doek. Dit keer geen Marvel of DC-held, maar een held van Valiant Comics. Om de held op het witte doek te toveren is gekozen om deze te laten spelen door Vin Diesel. Eerder speelde Vin Diesel al een heleboel stoere rollen, waaronder zijn rol als Dominic Toretto in The Fast and the Furious-serie.

  In de film zien we hoe een dode soldaat weer tot leven wordt geroepen. Het is voor superheldenfilms en -series niets nieuws om helden weer terug uit de dood te halen. Denk bijvoorbeeld aan Agents of S.H.I.E.L.D. van Marvel waarin dit een belangrijk element van het plot vormt. Alhoewel het in veel gevallen goed uitpakt, kan het ook gruwelijk misgaan. Zo is de soldaat een moordmachine. Hij is bijna onverslaanbaar en dat zorgt natuurlijk voor complicaties.

  Paramount Pictures

  A Quiet Place Part II (19 maart)

  Liefhebbers van horror kunnen deze keer ook weer aan hun trekken komen. Zo draait het tweede deel van A Quiet Place ook deze maand in de bioscopen. Deze sequel pakt het verhaal op waar de vorige film stopte. Daarom is deze film vooral geschikt voor mensen die hebben genoten van de horrormomenten die het eerste deel hen al in de bioscoopzalen wist te bieden. De film wordt gedragen door acteurs als Emily Blunt, Millicent Simmonds en Noah Jupe.

  In de film zien we hoe de familie Abott nog steeds voor hun leven vecht. Dit keer zonder een warm dak boven hun hoofd. Ze zijn aan de buitenwereld overgeleverd. Normaal is het niet erg om eventjes buiten te zijn, maar dat wil je niet als het buiten krioelt van de monsters die op geluid afkomen. Al snel blijken die monsters niet de enige zorgen van de familie Abott te zijn.

  The Walt Disney Company

  Mulan (26 maart)

  Deze maand lanceert Disney ook één van haar meest recente live action films. Zo gaat Mulan in première. De film hervertelt de legende van een Chinees meisje dat het Keizerlijk leger gaat dienen. Dit keer wordt het oorspronkelijke verhaal toch wat anders verteld dan hoe we het kennen van de animatieversie. Eerder publiceerde wij al een overzicht met enkele verschillen. Zo wordt dit eerdere een actievolle en epische film, dan een vrolijke Chinese musicalervaring.

  In de film volgen we Mulan die zich voordoet als man om in het Keizerlijk leger te kunnen vechten. Dit doet ze uit vrije wil, omdat er niemand anders in haar gezin is die kan vechten. Het keizerrijk eist daarentegen wel dat elk gezin één man afstaat om voor hen te vechten. Terwijl ze in de training tot een 'echte man' wordt gebombardeerd, heeft niemand door dat ze eigenlijk een vrouw is. Het verhaal van Mulan is gebaseerd op een verhalend gedicht met de naam The Ballad of Mulan.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.