5 apps om gezond de warme tijden in te gaan

Article
vrijdag, 28 februari 2020 om 17:00
apple applications apps cell phone 607812f1623766884
Even lekker eruit om wat Pokemon te vangen. Of wil je toch liever even sporten? Wij raden jou de volgende apps aan voor een zomer waarin je niet alleen gezonder wordt, maar ook blijer! Alle apps kan je natuurlijk downloaden in de App Store en Google Play.

Pokemon Go

Dat Pokémon Go een fenomeen was weet iedereen wel. De app introduceerde augmented reality aan vele mensen waarin ze op pad Pokémon konden vangen. De hype is nu over, maar er zijn nog steeds vele mensen die elke dag even wat Pokémon vangen. Je kan daarom verwachten dat dit jaar tijdens de warme tijden mensen weer lekker op pad gaan op zoek te gaan naar hun favoriete Pokémon!
Dus doe je wandelschoenen maar aan want je favoriete Pokémon kan je alleen vinden als je stappen gaat zetten. En over de hoeveelheid Pokémon hoef je je geen zorgen te maken. Er zijn ondertussen al rond de 500 Pokémon in Pokémon GO
pokemon go buddyf1576832044

MyFitnessPal

In de zomertijd is het moment aangebroken waarin jij wat kilo's zal afvallen (of aankomen). En met MyFitnessPal wordt jouw Fitness avontuur een stukje makkelijker. MyFitnessPal biedt bijvoorbeeld gezonde gerechten aan die ook niet veel kosten. Verder kan je caloriën bijhouden door middel van barcode's te scannen of door deze handmatig in te voeren.
Met het voedingslogboek houd je ook beter inzicht in je eetgewoontes en valkuilen. Er zullen dan ook tips komen om die valkuilen sneller te herkennen en te voorkomen (Bijvoorbeeld iemand anders boodschappen laten halen of ze laten brengen via de site). Ook is er een community die veel tips achterlaat en je altijd probeert te motiveren!
2048x1152 1f1582799200

Sleep Cycle

Als iedereen ergens last van heeft tijdens de warme tijden dan zijn het warme tijden. Zo kan je niet meer met een deken op bed liggen omdat je zweet als een hond. Om te voorkomen dat je als een natte otter in bed ligt rondjes te draaien tot de zon opkomt, is er ook de mogelijkheid om de hulp te volgen van Sleep Cycle.
Sleep Cycle geeft je inzicht in je Slaap Cyclys, zoals wanneer je in diepe slaap/lichte slaap valt en rond welke tijden. Ook biedt de app slaapmuziek met zachte stem die je zo naar dromenland begeleidt. Perfect voor mensen die al jaren leiden aan chronisch slaaptekort door teveel koffie te drinken (En gelijk het advies om geen koffie te drinken of alleen in de ochtend). Voor de gebruiker die met deze hulp nog steeds niet beter kan slapen is er ook een premium optie. Die biedt nog veel meer statistieken aan en nog betere muziek en meditatie voor het slapen. Als dat je ook niet laat slapen, dan is er slecht nieuws voor je. De hoofdrol voor de tentoonstelling Sneeuwwitje krijg je niet.
scwebheader 1920x1270f1582799129

Headspace

We gaven al een kleine hint dat mediteren een belangrijke vorm van rust is. Met Social Media, techniek en werk dat constant ons gespannen houdt, is het vrij moeilijk om rust te vinden. Het menselijk lichaam is namelijk zo geprogrammeerd dat het brein en lichaam op bepaalde momenten van de dag rust nodig hebben. En nee dan bedoelen wij niet even gamen of een video kijken op YouTube, maar ook echt even je hoofd legen.
Wanneer was de laatste keer dat je even begon te denken aan alles wat er in je hoofd omgaat? Dat je even stil staat en ontspant? Leef in het moment en laat je lichaam rusten. Headspace zal je hierbij helpen. Headspace biedt net zoals Sleep Cycle hulp om in slaap te vallen. Het helpt alleen niet met je slaapcyclus te herkennen. Verder geeft Head Space je hulp met mediteren en meditatiedoelen (en natuurlijk nog meer).
screen 0f1582799029

Forest

Okay, dit is een must voor alle tech, gaming en Netflix verslaafden. Hoewel deze app 2,30,- kost moet dit je niet tegen houden. Natuurlijk proberen wij zoveel mogelijk gratis apps toe te voegen maar tegenwoordig zijn er overal Micro transacties en abonnementen. Ook wij bij XGN kunnen er niet voor verstoppen. Dus een eenmalige 2,30,- wordt hopelijk geen probleem. Maar terug naar Forest. Deze app helpt jullie het meest in de zomer. Namelijk het stoppen van gamen, series kijken en je hele dag verspillen aan alles wat te maken heeft met social media en je telefoon.
Wanneer je Forest aanzet, krijg je te maken met een bos. Helaas mist het bos bomen, bloemen , struiken etc. Om dit een echt bos te maken, moet jij een zaadje planten en de app aan laten. In een half uur (of meer) zal er een mooie boom groeien - ZOLANG JE DE APP AAN LAAT STAAN. Uit de app gaan, zorgt ervoor dat je boom doodgaat en moet je weer helemaal opnieuw beginnen.
Waarom zou je dit doen? Als dit ritme goed houdt, dan krijg je de optie om echt bomen te planten over de hele wereld. Verder heb je ook uitdagingen, diverse bomen en planten, een "Journey reviewer" en de mogelijkheid om samen te werken aan een groene toekomst (Ja, je hebt een co-op functie)!
forest appf1582798897