Fashion Dreamer gameplay maakt je influencer zonder negativiteit

Article
maandag, 28 augustus 2023 om 9:00
fashion dreamer key artf1692957724
Veel games geven je controle over hoe je eruit ziet en veel spelers steken daar meer tijd in dan ze misschien toegeven. Voor wie het maken van looks en outfits op zichzelf gewoon leuk vindt, zijn er talloze fasion-games op de markt. Fashion Dreamer belooft een nieuwe kijk op het genre, onder andere door je een influencer te maken.
Bij een modegame verwacht je misschien catwalks, camera’s, diva’s en meer van dat soort Next Top Model-achtige taferelen. Maar de modewereld heeft meerdere kanten, waaronder tegenwoordig ook de kant van influencers. In Fashion Dreamer is het je doel om een grote influencer te worden.
Maar dat werkt iets anders dan je misschien verwacht. Natuurlijk kun je foto’s maken met je mooiste outfits, maar in deze game kunnen kledingstukken op zich ook geliked worden en zelfs viral gaan. Sterker nog, het is één van de belangrijkste manieren om aan nieuwe items te komen.
fashion dreamer screenshot 01f1692957555

Like het, krijg het

In andere games moet je voor nieuwe items misschien punten, coins of een andere in-game currency spenderen. Maar in Fashion Dreamer kun je de kledingstukken die een andere speler of een NPC draagt liken, waarna jij meteen ook een exemplaar hebt. Op die manier willen de ontwikkelaars stimuleren dat je communiceert via mode, één van de doelen van de game.
Doordat je een item alleen maar hoeft te liken om het te krijgen, kunnen kledingstukken ook een eigen leven gaan leiden. Als jij bijvoorbeeld iets hebt gemaakt dat erg in de smaak valt (er zijn meer dan 1400 patronen om zelf kleding mee te ontwerpen), kan het zomaar zijn dat de kleding viral gaat. Iedereen die daaraan bijdraagt krijgt punten wanneer het kledingstuk weer een nieuwe speler bereikt en er ontstaat buzz rondom de maker van het kledingstuk.
fashion dreamer screenshot 05f1692957661

Eén kledingstuk maakt nog geen mode

Uiteraard is een leuk item niet genoeg voor een hele outfit en zonder outfit kun je eigenlijk nauwelijks van mode spreken. Het maken van outfits is dan ook een belangrijk onderdeel van Fasion Dreamer. Zowel NPC’s als de avatars (Muses) van andere spelers kunnen in jouw game verschijnen en vragen om een specifieke outfit, ook wel een Lookit.
Daarmee kun je beloningen verdienen, als de outfit bijvoorbeeld aan enkele wensen voldoet. Ook kunnen NPC’s bij andere spelers verschijnen in de outfit die jij voor ze gemaakt hebt, waardoor jouw outfits en dus je gevoel voor mode zich snel kan verspreiden, ook wanneer je de game op dat moment niet echt aan het spelen bent.
Mocht je moeite hebben om leuke outfits te verzinnen, maak dan vooral foto’s van je outfits. Die worden namelijk door de game beoordeeld door middel van hashtags, die je een idee geven van wat je nog kan doen om de outfit beter te maken. Uiteraard worden verschillende onderdelen van de game ook gaandeweg geïntroduceerd en krijg je tips, dus er zijn genoeg manieren om een beetje op te worden geholpen.
fashion dreamer screenshot 04f1692957686

Fashion Dreamer maakt influencer zijn leuk

Als je in het echte leven influencer bent, krijg je op een gegeven moment vrijwel altijd te maken met negatieve reacties of onsmakelijke berichten. Maar dat deel van het influencer-leven hoef je niet te verwachten in Fashion Dreamer. Dat maakt de game een stuk aangenamer dan wanneer je een echte influencer zou zijn en zorgt dat hij ook online geschikt is voor alle leeftijden.
In onze tijd met Fashion Dreamer leek de game zeker niet onaardig. Uiteraard is het nog lastig te beoordelen of alle communicatie en sociale interactie blijft boeien. Dat zal ook deels afhankelijk zijn van het aantal spelers dat op 3 november aan de slag gaat met de game.

Populair Nieuws