Ben jij je AirPods Pro dopjes kwijt? Zo vervang je ze!

  Iedereen raakt wel eens zijn dopjes kwijt. Ook bij de AirPods Pro bestaat de kans dat je het rubberen dopje kwijtraakt. Maar maak je maar geen zorgen. Er zijn gelukkig manieren om je AirPods Pro oordopjes makkelijk te vervangen

  Vervangen

  De rubberen dopjes kan je in drie formaten ontvangen: S, M en L. Met een speciale test kan je kijken welke oordopjes het beste bij je past. Dit kan je doen via je iPhone. Het verwisselen van de oordopjes is vrij makkelijk. Alleen ze eraf halen is flink wat trekken. Zo kan er zo eentje uit je hand glippen. Stel nou dat dat je laatste oordopje was, dan zal een vervangende dopje via de website 3,50 euro kosten. Maar de werkelijke prijs kan nog veel hoger zijn. Apple voegt namelijk nog 13,50 eureo servicekosten toe aan je aankoop. Als we dan ook nog eens BTW toepassen, dan kom je al snel uit boven de 16,00 euro. Niet bepaald goedkoop voor een rubber dopje. Al heb je AppleCare+ dan heb je de kans op een gratis vervanging door Apple. Er zijn gebruikers die melden dat zij hun oordopjes gratis kregen. Maar dit staat niet in de regels van AppleCare+. Het kan dus zijn dat een chagrijnige Apple medewerker je vraag afkeurt.

  The Verge

  Bestellen

  De originele dopjes van Apple liggen niet in de Apple Store en zijn tevens ook niet te bestellen bij andere winkels. Helaas moet je direct naar Apple toe gaan om je oordopjes te bestellen. Dit doe je zo:

  1. Ga naar de Supportpagina van Apple. Je kan ook de Apple Support-app openen, indien je die geïnstalleerd hebt.
  2. Selecteer de AirPods en kies voor Verloren of Ontbrekende AirPods
  3. Kies voor Airpods Pro-oorkussentjes vervangen > Bestel vervangingen
  4. Log in met je Apple ID en selecteer de AirPods Pro. Zie je ze niet, vul dan het serienummer in.
  5. Kies de juiste maat. Je kan één maat tegelijk bestellen.
  6. Voer de gegevens in en bevestig je bestelling.

  Een andere mogelijkheid is vragen of iemand een vervangen setje voor je heeft. Ze zullen dan niet altijd passen maar je hebt tenminste wel oordopjes.

  Oortje kwijt/kapot?

  Natuurlijk bestaat er de kans dat je het hele oortje kwijt raakt. Het vervangen van het oortje is dan ook een stuk duurder dan bij de normale AirPods. Zo kost een vervanging voor de normale Airpods 75 euro. Voor de Airpods Pro moet je 99 euro per oortje betalen. Dit komt omdat de Airpods Pro duurder zijn dan de normale Airpods (logisch). Als je het oplaaddoosjevan de Airpods Pro kwijtraakt, dan kost dit je 109 euro. Net zoals eerder aangegeven is dit een stuk duurder dan de normale variant. Normaal kost een draadloos AirPodsdoosje 85 euro. Als je vaak je spullen kwijt bent, da is AppleCare+ misschien de beste optie voor jou. voor 39 euro zullen de kosten worden verlaagd naar 29 euro per incident. Bij je dekking is diefstal en verlies niet inbegrepen. Als dat het geval zou zijn, dan moet je de volledige vervangingsprijs betalen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.