Bekende sci-fi film wordt een serie

News
woensdag, 11 mei 2022 om 13:00
2022 05 11 never let me go carey mulliganf1652260391
Succesvolle boeken worden vaak uiteindelijk verfilmd of uitgewerkt tot serie. Het boek Never Let Me Go kreeg ooit al een film. Nu meldt Variety dat de makers van deze film ook bezig zijn aan een serie voor de Amerikaanse tv-zender FX.
Er wordt gewerkt aan een serie die gebaseerd is op de film Never Let Me Go. Deze film werd in 2010 uitgebracht en is op zijn beurt gebaseerd op het gelijknamige boek van de Japans-Britse auteur Kazuo Ishiguro. Andrew Macdonald en Allon Reich, die de film produceerden, worden uitvoerend producent voor de serie.
In de film zijn Carey Mulligan, Keira Knightley en Andrew Garfield te zien als drie vrienden op een kostschool. Ze komen er alleen achter dat ze klonen zijn en dat de school ze kweekt als orgaandonors. De enige manier om te voorkomen dat ze geslacht worden voor hun organen, is om te bewijzen dat ze verliefd zijn.
Over de nieuwe serie is nog weinig bekend. Hij zou geschreven worden door Melissa Iqbal. Zij schreef ook aan de HBO-serie The Nevers. Of het gaat om een hervertelling van het verhaal van het boek en de film, of om een nieuw verhaal in dezelfde wereld, is ook niet duidelijk.

Waar zal Never Let Me Go in Nederland te zien zijn?

De serie wordt gemaakt voor de zender FX. Deze zender is in handen van Disney, dus het lijkt mogelijk dat de serie in Nederlands naar Disney+ komt. Een releasedatum is er nog niet.