Bedenker Winter Soldier is niet blij met Marvel serie

News
vrijdag, 26 maart 2021 om 12:00
the falcon and the winter soldier imagef1641481076
Ed Brubaker, medebedenker van de Winter Soldier, is niet geheel blij met de serie The Falcon and The Winter Soldier. De schrijver zegt weinig compensatie te hebben ontvangen voor het bedenken van het personage.
The Falcon en The Winter Soldier is nu een week uit op Disney+. De serie is slechts één van de vele films en shows die het MCU op de kaart zetten, een universum dat inmiddels al miljarden dollars heeft opgeleverd voor Marvel en Disney. De stripschrijver Ed Brubaker, één van de bedenkers van The Winter Soldier, vindt dat hij hier onvoldoende voor is gecompenseerd. Hij zal hierdoor niet de enige zijn met gemengde gevoelens over de serie; acteur Wyat Russell zei eerder al boze fans te verwachten.
Brubaker schreef onder meer verhalen voor Daredevil en in het DCU voor Batman en Catwoman. Hij werkte samen met striptekenaar Steve Epting aan het originele verhaal van The Winter Soldier waarvan het stripverhaal in 2005 uitkwam. Op zijn blog schrijft Brubaker dat ze hier niet veel voor terug hebben gekregen.

Uitgevers Winter Soldier proberen met de eer te gaan strijken

Brubaker schrijft verder dat hij zelfs een aantal keer heeft meegemaakt dat uitgevers hebben geprobeerd met de eer voor zijn werk te gaan strijken. Hij zegt een misselijk gevoel te krijgen van de vele vragen die hij krijgt over de serie. Brubaker zegt dan ook dat hij voorlopig niet zal gaan kijken, maar vraagt fans wel om de acteur Sebastian Stan veel liefde te geven als hij online is.

Populair Nieuws