Nieuwe Battlefield 6 game voor PS5 en Xbox Series X in de maak

  Battlefield fans kunnen hun vingers vast aflikken, want er is een nieuwe game op komst voor de PS5 en Xbox Series X. Tijdens EA Play Live, heeft Electronic Arts onthuld dat ontwikkelaars van BioWare, Criterion, DICE, and Motive allemaal aan grote titels werken. Battlefield is er daar één van!

  DICE werkt aan de nieuwe Battlefield 6 voor PS5 en Xbox Series X. Naast Battlefield zijn er nog flink wat andere games in ontwikkeling bij EA. Zo is Criterion aan het werk om een nieuwe next-gen Need for Speed te kunnen leveren en werkt BioWare aan een nieuwe Dragon Age-game.

  EA DICE brengt Battlefield 6

  Het kan nog wel een flinke tijd duren voordat Battlefield 6 daadwerkelijk uit gaat komen. Eerder werd al duidelijk dat de grote game van EA DICE zich zou richten op het fiscale jaar van 1 april 2021 tot en met 31 maart 2022. Nu is tijdens de EA Play Live duidelijk geworden dat dit grote project de nieuwste Battlefield is. Voor EA ligt de focus vooral op Respawn Entertainment's Apex Legend. Battlefield 6 zal dus naar verwachtingen niet in 2020 uitkomen.

  Wanneer Battlefield 6 op PS5 en Xbox Series X?

  Uiteindelijk werd Battlefield 5 met gemengde gevoelens ontvangen. Het wordt dus interessant hoe EA en DICE de nieuwste telg van de serie gaan aanpakken. Vooral de manier waarop het wilde inhaken op battle royale en de multiplayer modi kregen kritiek. De minpunten rondom de multiplayer haalden wij ook aan in onze Battlefield 5 review.

  Verder worden er in diezelfde review heel veel punten benoemd waarom Battlefield 5 wel geslaagd is. Uiteindelijk scoorde de titel daarom toch nog een nette 8.8.

  Dit artikel is bijgewerkt op 18 augustus 2020.

  Battlefield 6

  Verkijgbaar vanaf 2022

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.