Ubisoft wil ‘Play to Earn’ blockchain games maken

News
zondag, 31 oktober 2021 om 12:00
ubisoft logof1640337298
Ubisoft heeft financiële hulp gehad van een van de oprichters van Blockchain Game Alliance. Nu wil Ubisoft graag ook zelf eigen blockchain games maken waarin ‘Play to Earn’ een belangrijk onderdeel is.
Tijdens de aandeelhoudersvergadering over de kwartaalcijfers van Ubisoft heeft het bedrijf aangekondigd dat één van de oprichters van de Blockchain Game Alliance heeft geholpen met het financieren van blockchain-gerichte ontwikkelaar Animoca Brands. Het bedrijft noemt zichzelf 'de wereldleider in merkgebonden blockchain-gaming'.
Animoca’s huidige projecten zijn onder andere Revv Motorsport, Revv Racing en het aankomende Formula E: High Voltage. Al deze games gebruiken een ‘REVV’ token, het token heeft echte waarde en kan verdiend worden door andere spellen te spelen.
Naast het investeren in de blockchain, wil Ubisoft ook haar eigen blockchain-projecten maken. Volgens Yves Guillemot, CEO van Ubisoft, is het bedrijf van plan om haar eigen blockchain-projecten zelf te gaan maken. De CFO van Ubisoft Frédérick Duguet promoot dit idee ook. Duguet gelooft dat Ubisoft een ‘Play to Earn’ ervaring zal maken, waardoor spelers in-game content kunnen bezitten.

Blockchain heeft een slechte naam

Dat Ubisoft van plan is om te gaan werken met blockchain is vrij opmerkelijk. De technologie heeft namelijk niet een al te beste reputatie, waarbij vooral een slechte impact op het milieu en oplichting in het oog springen. Zo heeft Steam recent nog alle games met blockchain van haar store verbannen.