Bandai Namco wil na Elden Ring met nog een fantasyschrijver werken

News
maandag, 04 april 2022 om 11:00
elden ringf1624265922
Elden Ring mag zich tot de meest succesvolle games van 2022 tot nu toe rekenen. Wellicht heeft dat iets te maken met de samenwerking met George R. R. Martin. Uitgever Bandai Namco lijkt in ieder geval interesse te hebben om nog een keer zo’n samenwerking aan te gaan en wel met Brandon Sanderson.
Voor hun meest recente game werkte FromSoftware samen met roemrucht fantasy-auteur George R. R. Martin, bekend van Game of Thrones. Die samenwerking heeft zijn vruchten afgeworpen en Bandai Namco, de uitgever van Elden Ring in het westen, lijkt al een volgende op het oog te hebben. Er lijkt namelijk interesse te zijn om te werken met Brandon Sanderson.
Brandon Sanderson is onder andere bekend van Mistborn, de boekencyclus die The Wheel of Time afsluit. In een recente livestream ontving hij van Bandai Namco een Elden Ring-pakket. Daarin zaten allerlei goodies en ook een brief.
De exacte inhoud van de brief is niet hardop voorgelezen, maar volgens Sanderson geeft de uitgever aan interesse te hebben in een samenwerking. Sanderson zelf zegt dat ook te zijn. Dat is geen grote verrassing aangezien hij eerder al vond dat hij eigenlijk een geschiktere kandidaat was dan George R. R. Martin voor een samenwerking met een game-ontwikkelaar.

Ruilt FromSoftware George R. R. Martin in voor Brandon Sanderson?

Een uiting van interesse in een samenwerking betekent natuurlijk nog lang niet dat de volgende FromSoftware-game een verhaal van Brandon Sanderson krijgt. Toch is Elden Ring succesvol genoeg dat een tweede samenwerking met een auteur niet zo gek lijkt. Bandai Namco gaat daar uiteindelijk niet over, maar het lijkt niet onwaarschijnlijk dat het bedrijf in dit geval namens FromSoftware spreekt.