Update - Baldur's Gate 3 zorgt voor opvallende bans op Xbox

News
maandag, 08 januari 2024 om 16:30
baldurs gate 3 header textlessf1693382420
Spelers van Baldur’s Gate 3 op Xbox krijgen opvallende bans, namelijk door het delen van content. Larian Studios en Microsoft werken nu samen om het probleem op te lossen.

Update - Bans worden opgeheven

Spelers die hun footage van Baldur's Gate 3 graag willen delen kunnen opgelucht ademhalen. De bans die zijn uitgedeeld worden opgeheven door Microsoft, zo laat Larian Studios weten via Twitter. Er wordt nog gewerkt aan een permanente oplossing, maar spelers die de tussentijd hun gameplay clips willen delen, worden aangeraden om mature content uit te schakelen.
Origineel bericht:
Keuzevrijheid is één van de grote pijlers van Baldur’s Gate 3. Spelers kunnen zo’n beetje doen en laten wat ze willen. Ook als het aankomt op seksuele vrijheid. Het is zelfs mogelijk om een ‘creatieve’ liefdesscène te krijgen met een druïde die getransformeerd is in een beer.
Het is voor spelers ook mogelijk om alle kleren en het ondergoed van personages uit te trekken, zodat ze naakt door de wereld lopen of even relaxen in het kamp. Sommige spelers maken daar video’s van voor hun vrienden, maar dat is een probleem.
Als spelers de footage opslaan, dan wordt het namelijk automatisch geüpload naar de servers van Xbox. Zodra er alleen ‘offensive content’ gedeeld wordt, dan wordt het profiel van de speler ‘tijdelijk geblokkeerd’. Eén Redditor werd door een reeks aan gedeelde clips een heel jaar geband.

Wat wordt er gedaan met de bans?

Larian Studios erkent dat er een probleem is met het uploaden van pikante video’s van Baldur’s Gate 3. Dat zegt de Director of Publishing van de studio op Twitter. Het probleem is ‘vervelend en niet cool’.
Het is dan ook niet de bedoeling dat zoveel spelers geband worden voor het uploaden van gameplay. Larian is in overleg met Xbox om het probleem op te lossen en de bans op te heffen.
Dit bericht is bijgewerkt op 8 januari 2024.

Populair Nieuws