Audiomerk Sonos komt mogelijk snel met een koptelefoon

News
donderdag, 16 november 2023 om 16:00
sonos movef1585669887
Sonos heeft veel interessante producten op het gebied van audio. Tot dusver zijn het alleen vrijwel allemaal speakers. Het lijkt er alleen op dat er volgend jaar voor het eerste een koptelefoon van Sonos verschijnt.
Tijdens de meest recente investeerdersbijeenkomst van Sonos, heeft CEO Patrick Spence een intrigerende uitspraak gedaan. Hij laat weten dat volgend jaar een nieuw product op de markt komt, dat de eerste release is in een voor Sonos nog nieuwe categorie. Er gaan al langer geruchten dat het bedrijf een koptelefoon gaat maken, dus wellicht komt die binnenkort op de markt.
Die theorie wordt ondersteund door een interne e-mail van Sonos’ Chief Product Officer, die door Bloomberg is gezien. In die e-mail staat te lezen dat de productstrategie van het bedrijf gaat veranderen. Ook wordt in het bericht gemeld dat er nu een koptelefoon-team is binnen Sonos.
Sonos heeft een paar moeilijke kwartalen achter de rug en omschrijft het nieuwe product als iets dat de omzet meteen een boost geeft. Een koptelefoon voldoet aan die omschrijving, aangezien de markt voor koptelefoons en oortjes enorm is. Of er inderdaad een koptelefoon komt, merken we volgend jaar.

Nederlandse inbreng in Sonos koptelefoon?

Het zou trouwens goed kunnen dat een Sonos-koptelefoon mede mogelijk is gemaakt door een Nederlands bedrijf. Sonos zou met het nieuwe product namelijk een grote investering terug beginnen te verdienen. Dat zou kunnen slaan op de overname van het Nederlandse bedrijf Mayht, dat een technologie bedacht om groot geluid uit kleine componenten te krijgen.