Assassin's Creed Valhalla gebruikt in toerismecampagne Ierland

News
donderdag, 24 juni 2021 om 11:00
rsz acv expansion1 03 benbulbenf1620817532
Het is goed te zien dat games steeds mooier en realistischer worden. Het is nu zelfs zover gekomen dat Assassin’s Creed Valhalla is gebruikt in de nieuwe toerismecampagne van Ierland.
Het hoofdverhaal van Assassin’s Creed Valhalla speelt zich af in het Engeland van de 9de eeuw na Christus. Met de Wrath of the Druids DLC kunnen spelers alleen ook de overtocht maken naar Ierland met Eivor, om daar te knokken met een duistere cult van druïden. Uiteraard kan je ondertussen ook langs de mooiste Ierse hotspots gaan en de toerist uit hangen.
Dat de locaties in Ierland mooi zijn vormgegeven door Ubisoft is ook opgevallen door de plaatselijke VVV. Tourism Ireland is namelijk een samenwerking aangegaan met de Franse uitgever en ontwikkelaar en gebruikt beelden uit Assassin’s Creed Valhalla in de nieuwe toerismecampagne van Ierland. In de video worden bekende Ierse landmarks vergeleken met de digitale versie in de game. Natuurlijk is Dublin daarbij iets minder goed te vergelijken door een paar eeuwen tijdsverschil…

Gamers naar Ierland lokken met AC Valhalla

De toerismebranche in Ierland ziet in de samenwerking een uitstekende nieuwe mogelijkheid om bezoekers naar het groene eiland te trekken. Dat meldt Mark Henry, Central Marketing Director van Tourism Ireland in een verklaring.
Mogelijk kan de toerismebranche in Parijs ook alvast aan de slag, voordat Eivor later dit jaar naar de Franse hoofdstad gaat in The Siege of Paris DLC.

Populair Nieuws