Artiest claimt dat Nintendo zijn Mario-kunst gebruikt

News
zondag, 10 januari 2021 om 10:00
paper mario origami kingf1594025954
Nintendo pakt de laatste tijd met de Nintendo Switch het ene record na het andere. De verkoop lijkt elke maand beter te gaan en het verslaat zelfs de PS5 en de Xbox Series. Maar toch begin 2021 niet echt lekker voor Nintendo, en kunnen ze best wel eens een rechtszaak aan hun broek hebben. Een artiest claimt namelijk dat Nintendo zomaar zijn fanart gebruikt.

Heeft Nintendo het gesloten?

De artiest is op Twitter bekend onder de naam uJiwod en hij maakt op z’n tijd bijzondere Super Mario kunst. Zo heeft hij Mario al op de cover van CyberPunk 2077 gezet en kwam hij met een aantal bijzondere andere creaties. Daarnaast heeft de beste man eerder als eens een Mario render gemaakt en destijds gedeeld op zijn kanalen.

Moet Nintendo geld neerleggen?

Erg leuk natuurlijk die Mario fanart, maar tot zijn schrik kwam hij erg achter dat Nintendo dit zonder toestemming gebruikt op de website van Super Nintendo World. We zijn natuurlijk geen rechter, maar journalisten en kunnen zo 1,2,3 niet aanwijzen wie er gelijk heeft. Maar mocht Nintendo dit echt ‘gejat’ hebben moeten ze mogelijk een hoop geld neerleggen.

Hoe gaat het nu verder?

Anderzijds lijkt het ook geen uitgemaakte zaak, het gaat hier om een vrij algemeen plaatje van Mario. Ondanks dat deze artiest dit misschien gedeeltelijk zo gemaakt heeft is het niet heel erg uniek en blijven de rechten van Mario natuurlijk van Nintendo.
Op dit moment is het even afwachten hoe het zich verder ontwikkelt en of Nintendo of de artiest verder stappen zal nemen. Dit verhaal krijgt ongetwijfeld nog een staartje.