Top 5 beste nieuwe cabaret op Netflix

Article
zondag, 10 januari 2021 om 11:00
lubachf1609851720
2021 is begonnen en 2020 hebben we eindelijk achter ons gelaten. Helaas hebben we voorlopig nog wel te maken met alle coronamaatregelen en is Netflix voorlopig nog ons beste vriend. Een groot plus punt: Netflix heeft begin 2021 ook een hoop nieuwe titels toegevoegd. Zo kunnen we bijvoorbeeld genieten van het derde seizoen van Cobra Kai. Maar Netflix heeft ook een hoop cabaret toegevoegd. Alleen wat moet je dan kijken? Wij hebben besloten jullie een handje te helpen en hebben daarom het beste nieuwe cabaret op Netflix uitgelicht. Dit is de top 5 beste nieuwe cabaret op Netflix.

5. Jochem Myjer – Adem in, adem uit

We beginnen met de voorstelling Adem in, adem uit van de Leidse komiek Jochem Myjer. Myjer brak begin deze eeuwwisseling bij het grote publiek door en is zo’n twintig jaar later nog steeds erg populair. In 2011 werd er een tumor in het ruggenmerg bij Myjer gevonden, waarna hij een periode niet kon optreden. Inmiddels is hij terug, maar kan nog maar 2 à 3 keer per week optreden. Als hij er is spat de energie er nog steeds vanaf.
Tussen 2016 en 2019 trad Myjer op met z’n nieuwste show ‘Adem in, adem uit’, de voorstelling gaat grotendeels over zijn dagelijks leven en zijn gezin. De show werd op nieuwsjaardag 2020 al uitgezonden op SBS, maar is sinds begin 2021 ook te zien op Netflix.

4. Henry van Loon – Sleutelmoment

Ook Henry van Loon is sinds begin 2021 te zien op Netflix. Van Loon werd bij het grote publiek bekend met De Luizenmoeder, The Roast en Promenade, maar is natuurlijk ook gewoon te vinden op het podium. Henry van Loon stond in 2017 en 2018 op het podium met zijn voorstelling ‘Steutelmoment’. De voorstelling neemt je mee in de bizarre humor van Van Loon en is sinds begin 2021 ook te zien op Netflix. De voorstelling viel bij ons erg goed in de smaak en verdiende daarom de vierde plek.

3. Chris Rock – Total Blackout

Netflix brengt dit jaar natuurlijk niet alleen Nederlands cabaret uit, zeker niet zelfs. Eerder konden we op Netflix al genieten van de shows van onder andere Ricky Gervais, Russell Brand en Seth Rogen en de nieuwste show van Chris Rock staat nu ook naar Netflix.
Chris Rock kun je kennen als Marty (de zebra) uit Madagascar maar ook uit de film Growns Ups. Maar Rock timmert niet alleen aan de weg als acteur, maar staat ook regelmatig op de planken. Voor corona trad Chris Rock op met zijn voorstelling ‘Total Blackout’ en die voorstelling is sinds medio januari te zien op Netflix. De voorstelling haalde de derde plek in dit overzicht en is daarmee de hoogstgeplaatste niet-Nederlandse voorstelling.

2. Peter Pannekoek – Later was alles beter

Op de tweede plek vinden we Peter Pannekoek. Pannekoek brak bij het grote publiek door omdat hij tussen 2014 en 2016 de week mocht afsluiten bij De Wereld Draait Door. Daarnaast is Pannekoek ook teamcaptain bij Dit was het nieuws en wist hij op te vallen bij de Comedy Central Roasts.
Pannekoek is vooral cabaretier en dat doet hij niet onverdienstelijk. ‘Later was alles beter’ is pas het tweede cabaretprogramma van Pannenkoek, maar werd vorig jaar wel al primetime uitgezonden bij BNNVARA. Netflix was hier blijkbaar zo enthousiast over dat ze de rechten kocht en het nu ook online heeft gezet. Overigens waren wij ook erg enthousiast over de voorstelling en daarom kwam het op de tweede plek.

1. Arjen Lubach – Arjen Lubach LIVE!

Op de eerste plek staat de sensatie van de afgelopen jaren: Arjen Lubach. De Groninger loopt al even mee in het vak en startte in 2014 met het televisieprogramma Zondag met Lubach. Het programma begon best aardig en wist na een paar seizoenen ook het grote publiek te bereiken. Vorig seizoen wist Lubach met ZML wekelijks zo’n twee miljoen kijkers te trekken, bizar als je nagaat dat zijn video’s op YouTube ook van nog een miljoen keer worden bekeken.
In 2018 en 2019 nam Arjen Lubach een kleine break en ging hij terug het theater in met zijn voorstelling ‘Arjen Lubach LIVE!’. In eerste instantie zond Lubach de voorstelling zelf uit via z’n website (hij wilde de rechten niet afstaan aan een omroep), maar anno 2021 is de voorstelling dan toch te zien op Netflix. De voorstelling viel bij ons erg goed in de smaak en staat daarom geheel terecht op de eerste plek.

Populair Nieuws