Top 10 beste PS5 games in 2021 om op te letten

  2020 willen we snel vergeten en dat doen we door op 2021 vooruit te blikken. Het belooft een jaar vol toffe games te worden. Welke games moet je dit jaar in de gaten houden voor de PlayStation 5? Wij zetten de tien beste PS5 games in 2021 om in de gaten te houden op een rijtje!

  10. Vampire: The Masquerade 2

  Vampire The Masquerade - Bloodlines heeft een enorme en trouwe fanbase, die zelfs patches voor de game hebben gemaakt nadat ontwikkelaar Troika Games kopje onder ging. Dat laatste is dan ook een reden geweest waarom we zo lang hebben moeten wachten op een sequel. In 2021 is het alleen eindelijk zover en mag Hardsuit Labs laten zien of ze het succes van het origineel kunnen evenaren of zelfs overtreffen.

  “Eén van de beste RPG's ooit gemaakt krijg eindelijk een sequel. De perfecte manier om de slechte smaak van 2020 weg te spoelen - met een beetje bloed” - Ralph Beentjes

  Net zoals in het origineel mag je aan het begin van Vampire The Masquerade - Bloodlines 2 kiezen uit verschillende vampieren clans. Elke clan heeft haar eigen eigenaardigheden, zoals de knotsgekke Malkavian of de uiterst charmante en arrogante Ventrue. Wanneer je eenmaal jouw karakter hebt gemaakt word je losgelaten in het Seattle van de 21ste eeuw.

  Het zijn alleen onrustige tijden in de grote stad. Jij bent namelijk niet de enige nieuwe vampier, want recent zijn er veel mensen gebeten waarbij vampieren zich publiekelijk hebben tentoongesteld en daarbij is The Masquerade verbroken - het geheim dat vampieren en andere bovennatuurlijke wezens zich onder de mensen bevinden. Dat incident heeft gezorgd voor veel onrust en ruzie onder de vampieren clans, wat de nodige gevolgen gaat hebben.

  9. Gran Turismo 7

  Van vampieren schakelen we letterlijk en figuren over naar sportwagens. Na jarenlang wachten komt in 2021 eindelijk een gloednieuwe Gran Turismo uit. We hebben het dan wel over een genummerde titel in de reeks en niet een aftakking zoals Gran Turismo Sport.

  Met het nieuwste deel wordt het simulatie rijden weer in de schijnwerpers gezet, waarbij Polyphony kosten noch moeite spaart om het onderste uit de kan te halen om de game er zo mooi mogelijk uit te laten zien. Games als Gran Turismo weten altijd een goed beeld te geven van hoe mooi het grafische pracht en praal wel niet is. Met features als ray tracing, native 4K en 60 frames per seconden kunnen we niet wachten om de game in actie te zien.

  8. Kena: Bridge of Spirits

  Waar Gran Turismo 7 een exclusieve titel is van PlayStation Studios komt Kena: Bridge of Spirits van Ember Labs. Deze kleinere studio wist bij de onthulling van de PlayStation 5 alsnog veel indruk te maken met het sprookjesavontuur dat Kena door een bloedmooie wereld vol magische wezens stuurt. Deze wezens heten de Rot en kunnen je in je avontuur ondersteunen als compagnon.

  De game stond oorspronkelijk gepland voor een 2020 releasedatum maar werd voor de lancering van de PS5 toch nog naar 2021 uitgesteld. Het is jammer maar geen ramp, want nu kunnen we in 2021 uitkijken naar de game die wordt beschreven game met flitsende actie en boordevol mogelijkheden om op ontdekkingsreis te gaan. Hoe de vork precies in de steel zit betreffende het verhaal is alleen nog wel een groot geheim.

  7. Solar Ash

  Met Solar Ash breekt er een nieuw tijdperk aan voor indiestudio Heart Machine. De studio gaarde roem met Hyper Light Drifter en wordt nu op de voet gevolgd voor de opvolger: Solar Ash. De nieuwe game heeft wederom een prachtige artstyle die cel shading animatie centraal zet.

  In de tweede titel word je geroepen door de Void, een mysterieuze wereld waarvan we alleen weten dat deze bijzonder mooi oogt. De makers willen je in deze avontuurlijke actie platformer meeslepen in de betoverende wereld van Solar Ash die vol gevaren zit. Grote monsters wachten om iedere hoek en als Heart Machine het vechten weer net zo lekker laat voelen als in Hyper Light Drifter is dit zeker een van de beste PS5 games in 2021 om naar uit te kijken.

  6. Returnal

  Net buiten de top 5 treffen we Returnal aan, de nieuwe third-person shooter van Housemarque. Waar de studio bekend is van haar indie-toppers Resogun en Nex Machina, belooft Returnal een gloednieuwe richting voor de Finse studio. Returnal brengt de bekende roguelike gameplay van games als Hades en Rogue Legacy namelijk naar een 3D-wereld.

  In Returnal moet je namelijk als astronaut Selene zien te overleven op een planeet waar alles je probeert te vermoorden. Sterven zal je dan ook veelvuldig doen, terwijl je er iedere keer een stukje sterker door wordt. Wat de gameplay doet verschillen van andere roguelikes is dat Returnal een third-person shooter is en je dus de trekker constant over moet halen om de telkens weer veranderende wereld van Returnal te overleven.

  5. Final Fantasy XVI

  Een andere PS5 die wel de top vijf in onze lijst met beste PS5 games van 2021 weet te halen is Final Fantasy XVI. De nieuwe actie-RPG van Square Enix heeft Naoki Yoshida aan het roer staan. De regisseur was ook verantwoordelijk voor Final Fantasy XIV, de MMO die zichzelf op fenomenale wijze wist te herpakken.

  “Komend jaar belooft een magisch jaar te worden rondom PlayStation exclusives. Helemaal gezien Square Enix in 2021 de nieuwe Final Fantasy dropt. De beelden die we gezien hebben verraden niet veel, behalve dat de game volwassener dan ooit zal gaan worden.” - Theo Weber

  Met de komst van Naoki lijkt het tijd voor de nieuwe garde om het schip te sturen en dat doet de regisseur dan ook direct door de wereld van Valisthea tot leven te roepen. Zes rijken hebben de macht, waaronder de Grand Duchy of Rosaria. Daar komt Clive Rosfield, de eerstgeboren zoon van de Archduke of Rosaria vandaan. Met hem ga je op avontuur in deze actie-RPG waarbij je constant vijanden aan je zwaard zal spiesen of ze met magie omver blaast.

  4. Hogwarts Legacy

  Na jaren van speculatie is dan eindelijk duidelijk dat de gelekte Harry Potter-game daadwerkelijk bestaat. De naam is Hogwarts Legacy, een titel die de gameplay eer aan doet. In de game kun je Hogwarts namelijk naar hartenlust ontdekken, terwijl jij als student van de school rondrent.

  “We lijken eindelijk een solide Harry Potter RPG te krijgen. Het is eigenlijk bijzonder dat zo'n grote franchise, die zich zo goed leent voor een RPG, nog nooit eerder een grote titel heeft gehad.” - Roland Janssen

  De game speelt zich meer dan een eeuw af voordat Harry en zijn kompanen ooit de school betraden, dus ligt het speelveld helemaal open voor Avalanche Software om haar eigen verhaal te maken. De ontwikkelaar staat bekend om de Disney Infinity games, maar hoopt met Hogwarts Legacy meer mainstream succes te behalen. Als ze de gameplay en het verhaal goed kunnen mengen, moet die mogelijkheid er zeker zijn en dus kunnen we niet wachten om de game te spelen!

  3. Ratchet & Clank: Rift Apart

  Op de derde plek treffen we twee bekende iconen van de PlayStation aan. Natuurlijk doelen we op Ratchet & Clank. Het buitenaardse tweetal schittert al jaren op de PlayStation en komt na de bekroonde 2016-reboot nu eindelijk weer eens met een nieuw deel.

  Rift Apart is tot nu toe één van de weinige PS5 games waarvan we weten dat die compleet exclusief uitkomt voor de PlayStation 5. De game is namelijk ontwikkeld met de SSD in gedachte, waardoor je constant op dynamische wijze tussen dimensies (en dus speelwerelden) kunt schakelen. Het feit dat dit op oudere hardware niet mogelijk is, zorgt er al snel voor dat het nieuwe avontuur van de Lombax hoog op onze lijst staat.

  Toch zijn er meer redenen om naar de game uit te kijken. De gameplay van de 2016-reboot bracht immers ook immens plezier. De kleurrijke en diverse wapens wisten constant te boeien en voor heerlijke afwisseling te zorgen. Het smaakte naar meer en na vijf jaar wordt dan eindelijk een nieuwe titel voorgeschoteld.

  2. Horizon: Forbidden West

  De tweede plek in deze lijst met beste PS5 games om in 2021 naar uit te kijken gaat naar de Hollandse glorie: Horizon: Forbidden West. Het tweede deel in Aloy’s avontuur brengt spelers naar de westkust van deze post-post-apocalyptische wereld waarin robot dinosaurussen over het land regeren. Waar het origineel uit 2017 al fantastisch was, hopen fans dat het tweede deel net zo’n grote stap kan zetten als Assassin’s Creed II destijds deed in 2009.

  De gameplay van Horizon: Zero Dawn bracht onwijs veel toffe elementen, zoals een wereld vol diverse stammen en omgevingen. Daarnaast was er het mysterie rondom hoe de wereld ooit is vergaan. Het tweede deel kan voortborduren op deze elementen, terwijl nieuwe bedreigingen en mysteries geïntroduceerd worden.

  Ook staan nieuwe robots voor ons klaar in het tweede deel die ons weer de stuipen op het lijf moeten gaan jagen. Puzzelen hoe je de vijanden moet verslaan bracht één van de tofste elementen van het origineel en in het tweede deel hopen we weer onze innerlijke Sherlock Holmes tevoorschijn te kunnen toveren. Daarbij willen we als Indiana Jones ieder hoekje van de kaart verkennen, zowel boven als onderwater.

  1. God of War Ragnarök

  Natuurlijk kan slechts één game de toppositie innemen. De PS5-game waar we in 2021 het meest naar uitkijken is toch wel God of War Ragnarök. Of dit de officiële titel is, moet nog blijken, maar gezien we alleen weten dat Ragnarök eraan komt is het voor nu hoe we de game noemen.

  De 2018-titel blies vriend en vijand omver, net als de onthulling dat deel 2 voor 2021 op de planning staat. Of de game dit jaar daadwerkelijk uitgebracht gaat worden, zal nog moeten blijken, maar een tof vooruitzicht is het zeker. Vooral omdat we al een beetje weten waar het vervolg over gaat.

  Deel 1 eindigde namelijk op prachtige wijze, maar liet fans ook achter met een cliffhanger. Wie terug naar huis ging, kreeg namelijk te maken met de God van de Donder die uit de lucht kwam vallen. Dat lees je goed: Thor klopte bij Kratos en Atreus aan.

  Het kan dus niet anders dan dat deel 2 Thor daadwerkelijk introduceert. Dat vooruitzicht houdt fans al jaren bezig. Daarom is de nieuwe God of War met recht in deze lijst met beste PS5 games om naar uit te kijken de nummer 1.

  Vampire The Masquerade - Bloodlines 2

  Verkijgbaar vanaf 2020

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.