Apple wil nog een belangrijk onderdeel zelf maken

News
woensdag, 11 januari 2023 om 12:00
apple 1839363 1920f1612952324
Dat een smartphone of een ander product van een bepaalde fabrikant is, wil niet zeggen dat elk onderdeel ook door die fabrikant wordt gemaakt. Maar Apple lijkt graag alles in eigen beheer te willen hebben. Zo is het bedrijf naar verluidt bezig met eigen schermen.
Apple wil graag apparaten gaan maken met eigen schermen, zo meldt Bloomberg. Op dit moment gebruiken apparaten als de iPhone schermen van onder andere Samsung. Maar Apple zou daar mogelijk volgend jaar al een einde aan willen maken.
Apple zou gekozen hebben voor een MicroLED scherm en wil dat in eerste instantie introduceren in de Apple Watch. Dat is opvallend te noemen, want de meeste toepassingen voor MicroLED zijn aanzienlijk groter dan een Apple Watch. De technologie is er zelfs bekend om dat hij nog maar moeilijk in kleine producten is te verwerken.

Maakt Apple de nieuwe MicroLED schermen zelf?

De MicroLED schermen zouden nog steeds gemaakt worden door externe fabrikanten, maar dan wel geheel volgens specificaties van Apple. Nadat de nieuwe schermen zijn gebruikt in de Apple Watch wil het bedrijf ze gestaag naar andere apparaten brengen. Zo kan Apple ze eerst testen en verbeteren voordat de iPhone, Apple’s grootste melkkoe, overgaat op de relatief nieuwe technologie.
Het is zeker niet de eerste keer dat Apple een bepaald onderdeel helemaal zelf gaat maken. De techreus maakt tegenwoordig bijvoorbeeld zelf chipsets voor de Mac, in plaats van dat er Intel-chips worden gebruikt, zoals voorheen. Naar verluidt wil het bedrijf ook de chips voor Wi-Fi, bluetooth en 5G zelf gaan maken.

Populair Nieuws

Laatste Reacties