Apple werkt aan betalen met QR code

News
dinsdag, 14 juli 2020 om 14:00
apple logo zwartf1596807730
Apple heeft inmiddels de betaversie van iOS 14 voor ontwikkelaars uitgebracht. De nieuwe update zou kleine wijzigingen in het systeem bevatten. 9to5Mac heeft dan ook een verborgen functie gevonden in de Wallet-app van Apple, waarmee gebruikers betalingen kunnen uitvoeren door middel van QR-codes, via Apple Pay.
Verschillende verwijzingen in de iOS 14 bètaversie zouden laten zien dat Apple werkt aan een nieuwe betaalmethode, waarin gebruikers betalingen kunnen uitvoeren via een QR-code, die gescand zou kunnen worden door de iPhone-camera.

iOS 14

Hoewel 9to5Mac geslaagd is om toegang te krijgen tot de functie die verborgen was in de iOS 14 bèta 2 versie, lijkt deze nog niet te werken. De nieuwe betaalmethode zou voor gebruikers niet ingewikkeld zijn om toe te passen. iPhone gebruikers zouden de camera kunnen richten op een QR-code of een barcode waarmee gebruikers vervolgens via Apple Pay zouden kunnen betalen met de daarin geregistreerde pinpas.
Ook zou er de mogelijkheid kunnen zijn waarin de iPhone zelf een QR-code weergeeft, die vervolgens voor een scanner gehouden kan worden. Daarbij komt wellicht ook kijken dat Apple mogelijk samenwerkingen aan gaat met apps van derden.

WWDC 2020

De nieuwe functie is niet besproken op WWDC 2020 en is ook zeker niet klaar voor gebruik. Het is nog onduidelijk wanneer deze functie beschikbaar gesteld zal worden. In de eerste bèta versie van iOS 14, van vorige maand, was deze functie nog niet aanwezig.
iOS 14 zou naar verwachting mogelijk later dit jaar uitgerold worden en krijgt wellicht eerder al een openbare bètaversie.