5 redenen om een HUAWEI Watch GT 3 te kopen

Article
vrijdag, 25 maart 2022 om 16:00
huawei watch gt 3f1648039340
Smartwatches worden elke keer weer slimmer en beter, maar de concurrentie wordt ook steeds groter. Fabrikanten komen dan ook met unieke features om hun smartwatch de beste op de markt te maken, zo ook HUAWEI. Dit zijn 5 redenen om een HUAWEI Watch GT 3 te kopen!

Genot voor het oog

Wanneer je de HUAWEI Watch GT 3 voor het eerst uit de doos haalt, dan zal meteen één ding opvallen: het grote scherm. De Chinese techgigant heeft er namelijk voor gekozen om een 1,43 inch groot AMOLED-scherm in de 46mm-versie van de smartwatch te plaatsen. Ook de 42mm-versie heeft geen klein scherm, met een 1,32 inch display.
Het scherm van de HUAWEI Watch GT 3 is niet alleen groot, hij is ook nog eens fel en kleurrijk. Dat zorgt ervoor dat de watchfaces die je kiest echt in het oog springen en op elk moment van de dag goed zichtbaar zijn. Of je nu de tijd wil weten of andere informatie van het scherm wil aflezen buiten in een felle zon of ‘s nachts in bed, de Watch GT 3 is altijd goed te zien.
huawei watch gt 3 1f1647528416

Enorm lange accuduur

Met zo’n groot en fel scherm zou je misschien denken dat de HUAWEI Watch GT 3 door de accu heen gaat als een lucifer. Maar niet is minder waar. In tegenstelling tot veel concurrenten gaat de Watch GT 3 namelijk veel langer mee dan één, twee of zelfs drie dagen. De 46mm-versie heeft namelijk een accuduur van maar liefst twee weken! Omdat er een minder grote accu past in de 42mm-versie, moet die variant het doen met ‘slechts’ een week.
De reden dat de HUAWEI Watch GT 3 zo’n lange accuduur heeft, komt niet alleen door de grote batterij in de smartwatch zelf. Het bedrijf maakt namelijk haar eigen besturingssysteem genaamd Harmony OS. HUAWEI heeft de OS dus helemaal special kunnen afstellen op de Watch GT 3, zonder rekening te moeten houden met allerlei verschillende configuraties en modellen zoals dat met bijvoorbeeld WearOS het geval is. En het resultaat maar er zeker zijn!
huawei watch gt 3 4f1647528561

Berg aan sensoren

Naast de grote accu heeft HUAWEI ook nog eens ruimte gevonden in de behuizing van de smartwatch om er een hele berg aan sensoren in te stoppen. Acht stuks om precies te zijn. Het slimme horloge kan daardoor allerlei zaken bijhouden die handig zijn in het dagelijkse leven, of je nu een actieve sporter bent of het grootste gedeelte van de dag achter een bureau zit.
Zo zal elk moment van de dag je hartslag worden bijgehouden, waarbij je accuraat kan zien of je uitschieters hebt gehad op de HUAWEI Watch GT 3 zelf of in de bijbehorende HUAWEI Health app. Datzelfde geldt voor je slaapritme. Dankzij de lange accuduur kan je de smartwatch namelijk gewoon omhouden tijdens het slapen, waardoor het horloge niet alleen kan bijhouden hoe lang je ‘s nachts slaapt, maar ook hoe lang je in je REM-, lichte en diepe slaap doorbrengt. Op basis daarvan kan de Health app adviezen geven om je slaapritme te verbeteren.
En daar blijft het niet bij met de mogelijkheden van de sensoren. Zo kunnen vrouwen hun menstruatiecyclus tracken via een ingebouwde thermometer, die je temperatuur van je huid meet, je kan bijhouden hoe hoog je zit tijdens een wandeling in de bergen, het is mogelijk om het zuurstofgehalte in je bloed te meten en zelfs hoe stressvol je op het moment bent. Dankzij alle sensoren biedt de HUAWEI Watch GT 3 een berg aan opties.
huawei watch gt 3 3f1647528527

Alle soorten sporten bijhouden

De sensoren worden door de smartwatch niet alleen gebruikt voor specifieke applicaties, maar ook om een gezonde levensstijl te stimuleren. De HUAWEI Watch GT 3 heeft namelijk meer dan 100 verschillende sporten en activiteiten die je kan bijhouden, van fietsen, wandelen, zwemmen, skiën en meer.
Wil je bijvoorbeeld hardlopen, dan kan je de activiteit aanzetten via de smartwatch en tijdens het sporten je voortgang monitoren. Zo kan je zien hoe lang je bezig bent, de afstand die je hebt afgelegd en of je het tempo moet opvoeren of juist wat rustiger aan moet doen. Het maakt sporten niet alleen effectiever, maar ook een stuk leuker. Het is daarnaast ook mogelijk om muziek aan te zetten op het juiste ritme, waar je naar kan luisteren via de speaker in de HUAWEI Watch GT 3.
Na afloop van de activiteit kan je via de Health app een uitgebreid verslag terugvinden. Dat maakt het makkelijk om te kijken hoe goed je bezig bent, door bijvoorbeeld je ronde te vergelijken met een hardloopsessie van een week ervoor. Die data kan je ook synchroniseren met met andere third party sport-applicaties.
huawei watch gt 3 stylesf1648039384

Ideaal voor elke stijl

Met een grote focus op gezondheid en sporten is het niet zo vreemd om de HUAWEI Watch GT 3 aan te schaffen met een siliconen bandje. Zo kan je immers zonder zorgen zweten. Een siliconen bandje staat alleen minder goed onder een pak tijdens het werken of een andere chique aangelegenheid. Gelukkig is dat met HUAWEI Watch GT 3 geen probleem.
Niet alleen zijn er namelijk veel verschillende variaties van de smartwatch om uit te kiezen, ook zijn er veel verschillende bandjes voor beschikbaar. Van klassieke leren en sportieve siliconen bandjes, tot aan speelse nylon straps en metalen bracelets. Er is voor ieder wat wils wel iets te vinden. En met het handige quick change-systeem is het verwisselen van een bandje bovendien een fluitje van een cent. Op die manier heb je talloze horloge-stijlen tot je beschikking met maar één smartwatch.
Dit artikel is in samenwerking met HUAWEI.