Apple weigert coronavirus apps die niet van officiële instanties zijn

News
vrijdag, 06 maart 2020 om 13:00
virusf1581414003
Er waren voor een korte tijd meerdere apps die (valse) informatie toonden over het coronavirus. Of apps die een zogenaamde kuur konden aanleveren. Apple heeft nu de eerst stap gezet om de apps uit de app store te halen en alleen nog maar officiële apps toe te laten.
Apple weigert apps die te maken hebben met het coronavirus die niet van officiële instanties afkomen. Dat zeggen meerdere app-ontwikkelaars tegen CNBC. Volgens de ontwikkelaars worden er alleen nog maar apps geaccepteerd van ziekenhuizen over overheidinstanties. De vier app-ontwikkelaars laten weten dat hun apps geen valse informatie vertoonden in vergelijking met andere coronavirus apps in de app store. De apps zouden per land kunnen aantonen hoeveel besmettingsgevallen met het virus er zijn bevestigd. Maar Apple heeft ze alsnog geweigerd. De apps gebruikten openbare gegevens van betrouwbare bronnen als gezondheidsorganisatie WHO om dashboards en livekaarten te maken.
Een app ontwikkelaar heeft toen een Apple-mederwerker geconfronteerd. De mederwerker informeerde hem dat alles met betrekking tot COVID-19 moet worden vrijgegeven door Gezondheidsorganisaties en/of de overheid. Een andere ontwikkelaar kreeg via een schriftelijke reactie te horen dat apps met informatie over actuele medische informatie moeten worden ingediend door erkende instellingen.
apple uitgelichtf1587024271
Apple heeft sinds woensdag ook de richtlijnen aangepast. Apps die nu te maken hebben met "sterk gereguleerde terreinen" zoals gezondheidszorg en financiële diensten moeten worden ingediend door een "juridische entiteit die de services levert, niet door een ontwikkelaar". Apple laat verder niks van zich horen. In de google play store zijn ook geen apps te vinden met betrekking tot het coronavirus of COVID-19. Of Google dezelfde maatregelen neemt is niet bekend. In Nederland is er nu wel een officiële COV19 app die moet dienen als een zogenaamde Coronavirus Tracker voor in nederland. Maar de app is niet geüpdatet en de kaart waarin de corona gevallen getoond moeten worden werkt niet.

Populair Nieuws