TV-series waar je volgens ons beter mee kan stoppen met kijken

Article
vrijdag, 06 maart 2020 om 14:00
xgn google image
Vandaag de dag komen er talloze series uit, maar niet alle series kunnen natuurlijk even goed. Andere series zakken weer halverwege in kwaliteit. Genoeg redenen dus om met een serie te stoppen. Dit zijn de shows waar de XGN redacteuren een punt achter hebben gezet.

Luuc

Vanaf de tweede helft van seizoen 5 zag ik al dat het helemaal de verkeerde kant op ging met The Walking Dead en het verbaast me dan ook dat ik het daarna nog bijna vier seizoenen heb uitgehouden met de serie. Sinds de komst van Alexandria begon de serie bergafwaarts te gaan, doordat de serie steeds meer uitgetrokken werd om zestien afleveringen per seizoen te produceren. Waar seizoen 5 en 6 ten minste nog twee uitstekende, twee goede en twee prima afleveringen per seizoen bevatte, werd dit naarmate de serie verder ging wel anders.
The Walking Dead begon steeds meer te kraken en in seizoen 8 kon ik het niet meer aan. Ik keek nog de eerste aflevering van het seizoen en ben toen gestopt. Recentelijk heb ik seizoen 8 toch nog afgekeken en zelfs nog de eerste vier afleveringen van seizoen 9. Dit vanwege een dramatische gebeurtenis waarvan ik wist dat die zou komen, waarmee de serie compleet van de stripboeken is afgeweken. Het was de slechtste keuze die de serie ooit kon maken in mijn ogen (samen met het einde van aflevering 8 in seizoen 8) die ervoor zorgt dat het fantastische einde uit de strips nooit naar televisie vertaald kan worden. Ik noem het een schande van de bovenste plank!

Richard

Vampieren waren op een gegeven moment zo'n hype qua series dat je er niet onderuit kwam om ze te kijken. Zelf ben ik toen begonnen met The Vampire Diaries en de eerste paar seizoenen waren best tof. Vervolgens werd het zo ontzettend treurig qua plottwists dat ik er niet snel genoeg mee kon kappen. Perfect voorbeeld van 'zorg dat je voor voldoende seizoenen materiaal hebt en stop zodra er niets meer te vertellen valt'.

Theo

Ik ben gestopt met Dark en The Dark Crystal op Netflix. Dark leek me in het begin een hele toffe serie om te volgen, maar uiteindelijk was het absoluut niet wat ik ervan verwacht had. Bij The Dark Crystal had ik precies hetzelfde. Toen ik nog een klein Theootje was vond ik de film fantastisch. Maar nu de serie er is kan deze me totaal niet (meer) bekoren, al vind ik de 'hmmmm' van de Skeksis nog steeds fantastisch.
Laatst ben ik begonnen met Carnival Row op Amazon Prime, maar ook hier ben ik snel afgehaakt. De fantasy is mooi in de serie, maar alles is veel te langdradig opgezet.
daredevilf1583494075

Chris

Ik ben begonnen met Daredevil en Jessica Jones, allebei Marvel series op Netflix. Ik vond alleen de kwaliteit nogal laag en gevechten werden vooral in het donker gefilmd, waardoor je de actie nauwelijks kon volgen. Ik ben dan ook met beide series vrij snel gestopt en beperk me nu tot de Marvel movies.

Mark

Ik ben gestopt met The Walking Dead, in ieder geval tijdelijk. Spoiler warning! Wat begon als een geweldige en verfrissende serie, werd steeds vaker een herhaling van zetten. De voornaamste reden dat ik de show nog volgde, was de geweldige performance van Andrew Lincoln als Rick Grimes.
Toen de makers in een tijdspanne van twee afleveringen Rick van mij afnamen, een tijdsprong maakten van een half jaar én twee van de leukste side characters eruit schreven, was de maat voor mij vol. Sindsdien heb ik niet meer naar de serie omgekeken.

Leslie

Deze wordt wel heel controversieel. Ik ben namelijk gestopt met het kijken van Game of Thrones en Breaking Bad, omdat ik ze allebei heel saai en langdradig vond. Ik vind ze allebei daardoor ook extreem overrated. Er zijn naar mijn mening veel betere shows die helaas weinig worden bekeken zoals Primeval en His Dark Materials.
riverdalef1598535153

Lucas

Een paar jaar geleden ben ik begonnen met The Walking Dead en ik heb het tot seizoen 5 of 6 volgehouden. Het eerste seizoen was zó vet en het tweede seizoen was ook nog leuk. Vanaf daar is het alleen maar afgezwakt tot een hoopje ellende, waarbij het leek alsof ik naar de Amerikaanse versie van Goede Tijden, Slechte Tijden zat te kijken.
Het moment dat ik stopte met kijken? Toen twee personages het zonder enige context of character building drie minuten lang over een schilderij hadden dat aan de muur hing in een verlaten huis. Wat een dieptepunt.

Lizzy

Ik ben met Riverdale gestopt. Ik vond het echt een leuke serie en de personages vond ik stuk voor stuk erg leuk. Vooral de afleveringen met de Black Hood vond ik geweldig om naar te kijken. Ook de moord op Jason Blossom vond ik erg interessant.
Maar toen de Black Hood ontmaskerd werd, begon ik het steeds saaier te vinden. Als ik ook even twee minuten iets anders deed terwijl ik Riverdale keek, was ik gelijk het hele verhaal kwijt. Ik denk ik al drie keer opnieuw begonnen ben omdat ik per se wilde volgen, maar het lukte gewoon niet. Wat heel stom is, is dat ik nu ook weer overweeg om het helemaal opnieuw te kijken. Ik ben heel erg benieuwd wat er met Jughead is gebeurd, hij is namelijk mijn favoriete personage in de serie.

Gyllion

Ik ben met Game of Thrones gestopt. Ik vind de series extreem overrated en enorm langdradig. Ik ben een voorstander op het gebied van world en character building, maar ze hadden maar liefst twee hele seizoenen nodig om een basis neer te leggen voor de serie. Veel mensen zeiden dat dit nodig was voor zo'n uitgebreid en goed verhaal.
Persoonlijk vond ik het een excuus voor een vreselijk tempo en een matige verhaallijn die door de hype van vele fans levend werd gehouden.
breaking bad sadf1620126524

Kevin

Voor mij is het ook The Walking Dead. Ik ben bij die serie meermalen gestopt, toen toch weer gaan kijken en afleveringen in gaan halen, om later weer te stoppen. Het niveau van de serie schommelt ontzettend.
Ik vond uiteindelijk dat er te weinig in de afleveringen aan verhaalprogressie te zien was en haakte af. Ik weet vrij weinig van wat er gebeurd is nadat Negan werd verslagen. Nog een beetje mee gekregen en toen ben ik gekapt. Het boeit mij niet meer, ik kan mijn tijd wel beter besteden.

Ralph

Dit zal waarschijnlijk bij veel mensen in het verkeerde keelgat schieten, maar ik ben gestopt met Breaking Bad halverwege seizoen 2. Normaal ben ik een groot liefhebber van series die de tijd nemen met het verhaal, zoals Black Sails, Peaky Blinders en Fargo. Bij Breaking Bad had ik daar om de één of andere reden geen geduld, misschien ook doordat ik niet het idee heb dat het verhaal ergens op af stevent, wat bij die andere series wel het geval is.
Net zoals veel collega’s in de redactie ben ik daarnaast ook gestopt met The Walking Dead. Soms toonde de serie een geweldige opleving, maar werd dat vervolgens opgevolgd met hilarisch slechte momenten. De consistentie was nergens te bekennen en met zoveel afleveringen per seizoen kon ik mijn tijd wel beter besteden.

Rox

Ik ben gestopt met The Witcher bij aflevering 2 en dat terwijl The Witcher 3 mijn favoriete game is. Sowieso heb ik niet echt een hoge pet op van Cavill, dus dat helpt al niet. Maar los daarvan konden de dialogen me niet boeien en kwam ik er geen seconde lekker in. Ook vind ik de serie niet mooi eruit zien. Misschien moet ik de serie nog een kans geven, maar voorlopig even niet.