Apple verwijdert app voor geheime coronafeestjes

News
woensdag, 30 december 2020 om 9:30
pexels cottonbro 3171837f1609314899
Het is begrijpelijk dat niet iedereen blij is met de coronamaatregelen en dat mensen er weer op uit willen. Het is alleen niet de bedoeling dat er evenementen worden georganiseerd. Apple heeft daarom een app uit de App Store verwijderd die gebruikt werd om geheime coronafeestjes te organiseren.
Na maandenlang thuis moeten zitten is het begrijpelijk dat mensen weer zin krijgen om een feestje bij te wonen of een andere bijeenkomst. In de meeste landen is dat door de lockdown alleen nog steeds verboden, waaronder Nederland en de Verenigde Staten.
Met een app wilden sommige gebruikers alleen de geldende maatregelen omzeilen. Op de website van Vybe Together is de dubieuze tagline te lezen: ‘Get your rebel on. Get your party on.’ Door middel van de applicatie is het mogelijk om geheime feestjes te organiseren, waarbij je je kon aanmelden en de organisator je vervolgens moest goedkeuren. Twee uur voor de start van het feest kreeg je uiteindelijk de locatie doorgestuurd. Volgens de ontwikkelaar is de app alleen bedoeld voor ‘kleine feestjes’, maar ook dat is momenteel in veel landen verboden.

Wat is er met de app gebeurd?

Nadat het duidelijk werd dat Vybe Together werd gebruikt om geheime coronafeestjes te organiseren - en dat door de maker ook werd gepromoot - is er ingegrepen door verschillende partijen. Apple heeft de app verwijderd uit de App Store en TikTok heeft het account van Vybe Together verwijderd van haar platform, dat meldt The Verge. Ook andere online platforms hebben accounts rondom de app verwijderd. Vlak voor de verwijdering had Vybe Together gelukkig slechts een paar duizend gebruikers.