Apple TV kan YouTube eindelijk in 4K streamen

  Apple heeft tijdens WWDC 2020 nieuwe versies van haar operating systems uit de doeken gedaan. Eén daarvan, tvOS 14, krijgt er een langverwachte feature bij. Apple TV kan met deze versie van tvOS YouTube streamen in 4K.

  YouTube ondersteunt op andere platforms al geruime tijd 4K-resolutie. Maar tot nu toe konden YouTube video’s die in 4K worden aangeboden nog niet in deze resolutie worden weergegeven op Apple TV 4K. Volgens de tvOS 14 pagina op Apple’s website komt daar verandering in.

  Apple TV 4K gaf YouTube tot dusver niet scherper weer dan 1080p, omdat de de codec die het videoplatform gebruikte voor 4K video’s niet werd ondersteund door Apple. Die ondersteuning komt er in tvOS 14 wel, al is het niet duidelijk bij welke van de twee bedrijven de verandering ligt. YouTube is eerder dit jaar een andere video codec gaan gebruiken voor Android TV. Het is dus mogelijk dat deze verandering ook wordt doorgevoerd voor Apple TV, in plaats van dat Apple de eerdere codec is gaan ondersteunen.

  4K ondersteuning komt dit najaar

  De mogelijkheid om YouTube in 4K te streamen op Apple TV is onderdeel van tvOS 14. Deze versie van het besturingssysteem arriveert dit najaar. Deze resolutie wordt alleen ondersteund op Apple TV 4K, het apparaat dat ervoor gemaakt is. De HD variant van het apparaat zal tot 1080p beperkt blijven.

  WWDC stond uiteraard niet helemaal in het teken van tvOS 14. Ook nieuwe functies voor Apple’s andere producten kregen de nodige aandacht. Wij hebben een overzicht van de grootste aankondigingen van WWDC 2020 voor je gemaakt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.