Apple TV 4K brengt betere resolutie en Siri Remote

  Apple heeft tijdens haar nieuwe Apple Event een flink aantal producten uit de doeken gedaan, waaronder een nieuwe Apple TV. De Apple TV 4K brengt onder andere een 4K-resolutie, maar ook HDR en een compleet nieuwe afstandsbediening. Deze wordt nu al bestempeld als de Siri remote.

  De nieuwe Apple TV 4K is vanaf vrijdag 30 april via de Apple Store te pre-orderen, waarna deze in de tweede helft van mei op de markt komt. De Apple TV 4K krijgt een prijskaartje van 199 euro. Op dezelfde dag wordt ook een HD-variant verkocht voor de pre-order die ook in de tweede helft van mei uitkomt. Deze heeft uiteraard niet de features als een 4K-resolutie en kost dan ook 159 euro.

  Apple TV 4K features onder de loep

  De nieuwe Apple TV 4K brengt dus een aantal mooie nieuwe features mee, zoals de verbeterde resolutie. Nu 4K-televisie de standaard wordt, is het niet meer dan logisch dat ook Apple meebeweegt. HDR, ook wel hoger dynamisch bereik altijd hand in hand bij in, waardoor kleuren veel meer contrast hebben en dus op realistischere wijzer tot leven worden gebracht. Daarnaast brengt de nieuwe Apple TV 4K ook nog eens Dolby-ondersteuning.

  Laatstgenoemde zorgt er vooral voor dat de audio via Apple TV 4K naar een hoger niveau getild wordt. Dolby staat immers bekend om haar goede geluid en met Dolby Atmos zorg je er als het ware voor dat het geluid helemaal om je heen leeft. Dolby Vision is uiteraard ook ondersteund. Al deze technieken draaien op de A12 Bionic-chip die Apple gebruikt onder de kap.

  Dit betekent onder andere dat de nieuwe Apple TV 4K een hogere framerate aan kan. Zo kun je video's in 60fps afspelen, waaronder de video's die je via je iPhone opneemt. AirPlay zelf is dan ook een stukje verder verbeterd voor de nieuwe Apple TV.

  Nieuwe Apple TV 4K brengt Siri Remote

  Als laatste is er ook nog die nieuwe Siri Remote. Deze heeft een compleet nieuw uiterlijk gekregen. Deze oogt nu zilver met zwarte knoppen en heeft een clickpad voor de besturen. Daarmee doet het bedieningspaneel een beetje denken aan de eerste iPod. Ook hier is het namelijk mogelijk om de cirkel rond te draaien om bijvoorbeeld vooruit te spoelen in de film die je kijkt. De afstandsbediening heeft tevens de mogelijkheid om zowel de TV aan/uit te zetten, samen met de Apple TV 4K. Voor geluid is een soortgelijke functie aanwezig.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.