'Apple lanceert volgende maand nieuwe 13 inch MacBook Pro'

News
dinsdag, 07 april 2020 om 11:30
macbook pro iphone cup desk 7974f1586246841
In november van 2019 kwam Apple met nieuwe modellen van haar 15 inch MacBook Pro, om het geplaagde vorige model te vervangen. De kleine versie lijkt volgende maand eindelijk een opvolger te krijgen.
De MacBook Pro-lijn van Apple doet het altijd wel goed, maar de huidige 13 inch modellen liggen al sinds de lancering onder vuur. De laptops maken namelijk gebruik van een zogeheten butterfly keyboard, die een stuk minder fijn zijn om op te typen en zelfs onbruikbaar kunnen worden door stof en kruimels die onder de toetsen komen te zitten. Taika Waititi uitte er zelfs kritiek op tijdens zijn speech bij de Oscars.
Het lijkt er nu alleen op dat het probleem opgelost gaat worden. Volgens Apple-expert John Prosser komt het techbedrijf namelijk in mei met een vernieuwde 13 inch MacBook Pro, mits alles goed gaat. Daarmee wordt waarschijnlijk gerefereerd naar de moeilijke productie sinds de coronacrisis.

13 inch wordt 14 inch?

Ondanks dat Prosser hint naar een nieuw 13 inch model, is het mogelijk dat het gaat om een 14 inch model. De MacBook Pro zal namelijk dunnere schermranden krijgen en daarmee de ruimte om het scherm te vergroten, terwijl de dimensies van de complete MacBook hetzelfde blijft. Het 15 inch model kreeg daarmee afgelopen november al een 16 inch scherm.

Populair Nieuws