‘Apple presenteert begin 2021 nieuwe AirPods’

News
maandag, 26 oktober 2020 om 18:00
airpods 5023660 1920f1593067298
Het lijkt er sterk op dat er binnenkort nieuwe Apple AirPods en nieuwe Apple AirPods Pro op de markt verschijnen. Waarschijnlijk worden volgend jaar de nieuwe Pods geïntroduceerd, waarna ze snel op de Europese markt zullen verschijnen.

Wat kunnen we verwachten?

De AirPods zullen er hoogstwaarschijnlijk anders uitzien dan haar voorgangers en de specificaties zullen natuurlijkerwijs een stuk beter zijn. Daarnaast meldt Bloomberg ook dat Apple plannen zou hebben voor een over-ear-koptelefoon.
Naar verwachting zullen de AirPods in de eerste helft van 2021 in de schappen komen te liggen. Wanneer de duurdere pro-variant in de winkels komt is momenteel nog niet bekend.
white apple airpods on white table 3825517f1603728072

De opkomst van de AirPods

De draadloze oordopjes van Apple werden geïntroduceerd in september 2016, toentertijd gelijk met de iPhone 7. Uiteindelijk kwamen de eerste AirPods met enige vertraging eind 2016 in de winkels. Een paar jaar later, in maart 2019 kwam Apple uiteindelijk met de tweede generatie AirPods, die waren voorzien van een H1-Chip en de duurdere versie kon ook draadloos opladen.
Een paar maanden later, in oktober 2019 kwam Apple tot slot met de AirPods Pro. Het design van de AirPods Pro is erg anders dan het design van de ‘normale’ AirPods. Daarnaast zou de pro-variant het geluid een stuk beter onderdrukken. En de AirPods Pro hebben verschillende rubbertjes, waarmee ze beter passen in je oren.
Bij de goedkopere AirPods kwam er ondanks dat het best goed verkochten veel kritiek op het feit dat de AirPods niet goed in je oren zouden zitten. Ook kwam met name in het begin veel kritiek op de hoge prijs van de oortjes. Voor de Apple AirPods Pro betaal je zo 239 euro en ook de goedkopere AirPods kwamen in eerste instantie voor 179 euro in de winkels.
Hoewel de meningen hierover sterk uiteenlopen, lijkt deze hoge prijs toch steeds meer te worden geaccepteerd. Concurrenten als Samsung, Bose en Sony brengen ook draadloze oortjes van die prijscategorie op de markt. In sommige gevallen zijn oortjes van andere merken zelfs nog een stuk duurder dan die van Apple.

Populair Nieuws