Apple onderhandelt met grote automerken vanwege productie Apple Car

News
zondag, 10 januari 2021 om 16:00
applef1623141517
Eind vorig jaar kon je op XGN lezen dat Apple hoogstwaarschijnlijk rond 2014 een elektrische auto op de markt zal brengen. Het was een paar weken terug een sterk gerucht, maar een officiële bevestiging was er nog niet. Tot deze week! Niet Apple, maar Hyundai kwam met een officieel statement naar buiten.

Waar kan ik de Apple Car bestellen?

Goed nieuws zou je denken en dat is het ook zeker, maar kan ik al meteen een bestelling plaatsen? Daar kun je nog het best even mee wachten, want hoewel Hyundai vrijdag naar buiten kwam met een officieel statement is het nog niet rond:

“We begrijpen dat Apple in gesprek is met verschillende wereldwijde autofabrikanten, waaronder Hyundai Motor. Omdat de onderhandeling zich nog in de beginfase bevindt, is er nog niks besloten”.

Wanneer kunnen we de Apple Car verwachten?

Het komt er dus op neer dat er op het moment van schrijven nog geen deal is, maar dat Apple wel met meerde autofabrikanten om de tafel zit. Het gerucht van eind vorige week lijkt dus uit te komen en met een beetje mazzel rijden er over een jaar of drie Apple auto’s op de weg.
tesla autof1594292410

Het nieuwe Tesla?

Het is overigens niet de eerste keer dat Apple bezig is met een Apple Car. In 2014 was Apple al druk bezig met een auto, maar toen trok het vroegtijdig de stekker uit het project. Aan dat project werkte in 2014 ene Doug Field, hij vertrok daarna naar Tesla en had daar meer succes. Niet geheel toevallig is diezelfde Field nu terug in dienst bij Apple en is Apple achter de schermen opnieuw bezig met een Apple Car.

Populair Nieuws