Apple Music eindelijk beschikbaar op de PS5

News
vrijdag, 29 oktober 2021 om 11:00
pexels kerde severin 5961216f1633603917
Spotify heeft een nieuwe concurrent gekregen op de PS5. Apple Music maakt namelijk eindelijk haar debuut op de PlayStation consoles.
Apple Music is nu eindelijk in de winkel op de PS5 te vinden, dit liet Sony op haar PlayStation blog weten. De PlayStation 5 is de eerste console die Apple Music toelaat. Of dit nadelen gaat hebben voor Spotify is nog maar de vraag, die muziekdienst is momenteel namelijk verreweg de grootste.
Apple Music gebruikers kunnen nu in ieder geval genieten van hun favoriete muziek terwijl ze een potje aan het gamen zijn. Waarom Apple music niet eerder op consoles te vinden was is ook niet duidelijk.
Eerder deze maand gingen er al geruchten dat Apple Music naar de PlayStation 5 zou komen. Het is daarom ook niet een enorme verrassing dat de muziekdienst er nu eindelijk is. Een PS5-gebruiker plaatste een tijdje geleden op de subreddit van Apple een screenshot. Hierop was te zien dat hij naast Spotify ook de mogelijkheid kreeg om Apple Music te downloaden. Een poging om de app te downloaden resulteerde alleen in een error. Nu is het dus eindelijk wel mogelijk om Apple Music te downloaden.

Samenwerking tussen Sony en Apple Music

Apple Music doet flink haar best om bij te blijven. Concurrent Spotify blijft nog steeds groeien, en Apple Music haalt allerlei trucs uit om ook bekender te worden en nieuw publiek aan te trekken. Zo is Apple Music ook gewoon voor Android beschikbaar en niet exclusief voor iPhone-gebruikers. Ook is er nu dus een samenwerking tussen Apple Music en Sony. Elke PS5 gebruiker krijgt bovendien 6 maanden gratis toegang tot Apple TV+.