Apple Music lanceert snel gloednieuwe app

News
vrijdag, 10 maart 2023 om 18:00
apple 132960
Velen zullen bij Apple voornamelijk denken aan hardware, maar het bedrijf biedt ook veel diensten. Zo wordt er via Apple Music geconcurreerd met Spotify. Binnenkort krijgt Apple Music een nieuwe app.
Spotify heeft onlangs de hele app op de schop gegooid. De dienst lijkt nu in veel opzichten op TikTok, in de hoop dat je zo meer podcasts en nieuwe muziek ontdekt. Ook Apple krijgt een compleet nieuwe app, maar om een heel andere reden.
Apple verandert namelijk niet de bestaande app, maar krijgt er een tweede app bij. Die is bovendien voor heel andere muziek dan de standaard Apple Music-app. Het gaat namelijk om Apple Music Classical, een app die, zoals de naam al duidelijk maakt, speciaal voor klassieke muziek is.
Je kunt de app nu alvast gratis pre-orderen in de App Store zodat je er meteen mee aan de slag kunt wanneer hij lanceert. Dat gebeurt vervolgens op 28 maart. Je kunt hem gebruiken met een gewoon Apple Music-abonnement en hebt dus geen apart abonnement nodig.

Waar is Apple Music Classical voor?

Op zich is er geen enkele reden waarom een stuk klassieke muziek niet gewoon via de normale Apple Music app afgespeeld kan worden. Het zoeken van klassieke muziek is alleen heel anders dan bij popmuziek, vanwege de vele uitvoeringen die er vaak zijn. De gewone app is ingericht op de relatief veel simpelere vindbaarheid van popmuziek. De Apple Music Classical App is erop gemaakt om verschillende opnames te kunnen vinden.