Apple laat medewerkers thuiswerken door coronavirus

News
maandag, 09 maart 2020 om 14:00
apple logo zwartf1596807730
Wegens grote zorgen om het coronavirus laat Apple medewerkers thuiswerken en wil op deze manier besmetting voorkomen. Tim Cook, CEO van Apple, heeft de maatregelen aangekondigd waarin medewerkers op kantoren wereldwijd mogen thuiswerken.
Bloomberg deelde de interne memo die rondging. Apple bevestigde dat de memo inderdaad rond is gestuurd en dat deze echt is. Het thuiswerken geldt voor de week van 9 tot en met 13 maart. Eerder kondigde Apple al aan dat medewerkers gelegen in Seattle of Cupertino vanuit huis mogen werken. Nu volgen er nog meer locaties wereldwijd. Medewerkers in Italië, Frankrijk, Japan en Zuid-Korea mogen uit voorzorg thuiswerken. Voor de mensen die wel echt naar kantoor moeten zijn er extra maatregelen. Ook krijgen de medewerkers gewoon doorbetaald.
In Apple Stores gaat werk voor iedereen uiteraard gewoon door, maar ook hier worden de hoog nodige maatregelen genomen. Er zullen minder mensen worden toegelaten bij Today At Apple-sessies en Genius Bar-sessies. Op deze manier kunnen mensen meer afstand van elkaar houden. Ook zal Apple meer gaan schoonmaken in de Apple Stores.
Een groot deel van de toeleveringsketen van Apple zit in China waardoor het bedrijf erg te maken heeft met de gevolgen van het coronavirus. Er gaan geruchten dat de nieuwe iPhone met het 5G-netwerk al minimaal een maand zijn vertraagd. Dat betekent dat de nieuwe toestellen niet in september uit zullen komen, maar in oktober of november pas in de winkel liggen.
Omdat Apple meer afhankelijk is van China heeft het bedrijf meer last van het coronavirus dan andere tech bedrijven zoals Samsung.