Apple krijgt boete vanwege misleidende reclame

News
woensdag, 02 december 2020 om 15:00
apple 132960
Apple heeft zichzelf weer eens in de problemen gewerkt. De antitrust van Italië heeft het bedrijf aangeklaagd voor maar liefst 10 miljoen euro voor het gebruiken van misleidende reclames. Dit is niet de eerste keer in de laatste maanden dat Apple in de problemen komt met andere bedrijven.
De antitrust autoriteit van Italië gaf aan dat Apple volgens hen agressieve en misleidende reclames gebruikte voor de iPhones. Hiervoor hebben ze het bedrijf een boete gegeven van 10 miljoen euro. Het gaat om het feit dat Apple bij verschillende iPhones aangaf dat deze waterdicht zijn, terwijl dit alleen het geval is in bepaalde omstandigheden.
Daarnaast bood Apple geen vergoeding aan voor de mensen waarvan hun iPhone schade opliep door water of andere vloeibare middelen. Dit werd dus helemaal niet gewaardeerd, waardoor Apple nu een fikse boete gekregen heeft. Apple zelf heeft nog niet gereageerd op de situatie.

Niet de eerste keer

Apple heeft dit jaar al vaker wat problemen gehad met andere bedrijven. Eén voorbeeld dat nog steeds speelt is de rechtszaak tussen Apple en de makers van Fortnite, Epic Games. De twee belandden in een ruzie nadat Fortnite een manier vond om mobiele spelers hun in-game munteenheid te laten kopen, zonder dat hier een deel van naar Apple ging. Apple verwijderde het spel vervolgens uit de App Store en hiermee begon alle drama.
Meerdere andere bedrijven sloten zich aan bij Epic Games, waaronder Spotify, omdat zij vinden dat Apple hun macht misbruikt met hun monopolies. Google wordt door de bedrijven van hetzelfde beschuldigd. Ook dat bedrijf verwijderde Fortnite uit de digitale store.