Apple geeft hackers speciale iPhones

News
donderdag, 23 juli 2020 om 12:00
apple art black and white design 544295f1589295204
Apple gaat speciale hackervriendelijke iPhones uitdelen aan hackers. Het doel hiervan is het vinden van kwetsbaarheden in de toestellen. iPhones moeten hierdoor in de toekomst veiliger dan ooit worden.
Dit maakt Apple bekend op haar developer-website. De toestellenfabrikant zet hiermee volop in op de veiligheid en privacy van nieuwe iPhones. Daarbij probeert het bedrijf op deze manier mensen die al testen te stimuleren om efficiënter te werken. De iPhones zijn bedoeld voor ethische hackers en beveiligingsonderzoekers en worden ingezet bij gecontroleerd gebruik. De toestellen worden geen eigendom van de hackers, maar zullen door Apple elke 12 maanden vervangen worden door een nieuw apparaat. Of de hackers hierbij de nieuwe modellen zoals de iPhone 12 eerder in handen krijgen, is niet bekend.
Het is voor de hackers niet verplicht om de bugs op de toestellen door te geven, maar dit wordt wel aangemoedigd. Vinders van problemen in de toestellen kunnen een beloning krijgen van maximaal 1 miljoen euro via het Apple Security Bounty programma.

Speciale iPhone voor hackers niet zomaar uitgedeeld

De toestellen worden niet zomaar uitgedeeld aan mensen die zichzelf een hacker noemen. Mensen die in aanmerking willen komen voor het programma, moeten aan diverse eisen voldoen. Zo moeten ze aantoonbaar kwetsbaarheden hebben ontdekt in Apple-producten en lid zijn van het Apple Developer Program. Pas als aan alle eisen voldaan wordt, kan Apple iemand selecteren om een hackervriendelijke iPhone te krijgen.