'Apple-bril gaat Apple Vision heten en kost meer dan 2000 dollar'

News
dinsdag, 18 januari 2022 om 11:00
apple 132960
De geruchten rondom de nieuwe Apple-bril gaan al jaren rond. Nu is bekendgemaakt dat de bril mogelijk Apple Vision heet en meer dan 2000 dollar zal kosten.
Apple's eerste slimme bril zou Apple Vision kunnen heten. De hoofdtelefoon kan tot 2000 dollar kosten en bevat de Apple M1 pro-chip. Dat heeft Mark Gurman van Bloomberg bekendgemaakt.
Gurman zegt ook dat de andere opties zijn voor de naam van deze nieuwe bril. De bril kan bijvoorbeeld ook Apple Reality, Apple Sight of iSight. Daarnaast waren Apple AR, Apple Goggles, Apple VR of een variant daarvan ook een optie. Geen van deze namen is ergens openbaar geregistreerd door Apple.
Daarnaast zal de 'Apple Vision' volgens Gurman een prijskaartje krijgen boven de 2000 dollar. Eerder ging het gerucht dat de prijs van deze bril ongeveer 3000 dollar zal zijn. De reden van deze hoge prijs zou onder meer komen door de dure technologie. De bril van Apple bevat twee schermen met resolutie van 8K, waarvan 2K-4K nu de standaard zijn.

Apple-bril bevat dure opties

Bovendien zou de chip voor de bril gelijk zijn aan de Apple M1 Pro-chip die momenteel te vinden is in de nieuwste MacBook Pro-modellen. Verder zou de bril verder dure opties bevatten als verwisselbare lenzen op sterkte voor brildragers en daarnaast bevat het ook een geavanceerd audiosysteem.
Gurman heeft ook verteld dat gaming een belangrijke pijler is voor de bril. Apple wil uiteraard ook de zeven jaar ontwikkeltijd van de bril graag willen terugverdienen.