Apple brengt iCloud wachtwoordextensie naar Chrome

News
maandag, 01 februari 2021 om 13:00
apple google0f1587114331
Apple heeft een nieuwe iCloud wachtwoordextensie uitgebracht voor Google Chrome. Hiermee kunnen gebruikers hun wachtwoorden nog beter beveiligen. De extensie is vooral een grote stap tussen Apple en Google voor gegevensuitwisseling.
Met de nieuwe extensie voor webbrowser Google Chrome kunnen wachtwoorden die in de iCloud staan opgeslagen automatisch worden ingevuld in de browser van Google. Via iCloud kunnen Apple-gebruikers sterke wachtwoorden genereren die nu ook overgezet kunnen worden naar Google Chrome. Voorheen was het alleen mogelijk om de iCloud-wachtwoorden te gebruiken voor Safari en andere programma's van Apple.
De nieuwe extensie maakt het dan ook gemakkelijker voor gebruikers om tussen Apple en Windows over te schakelen. Wie van Apple wil overstappen naar Windows kan nu immers gemakkelijk al haar wachtwoorden meenemen die in de iCloud-sleutelhanger beveiligd staan. Het enige wat je moet doen is het installeren van de nieuwe extensie.
apple kondigt apple arcade aan tijdens livestream 148828

iCloud wachtwoordextensie werkt ook andersom

Andersom werkt de extensie anderzijds ook goed. Google Chrome wachtwoorden kun je namelijk overzetten naar de iCloud-sleutelhanger. Dit maakt de overstap beide kanten op erg handig. De wachtwoorden in Chrome worden simpelweg gesynchroniseerd met de iCloud.
De nieuwe extensie is gemakkelijk te downloaden in de Chrome Web Store. Deze kost helemaal niets en is zo toegevoegd aan de bestaande programma's die Google Chrome gebruikt. Vorige week gingen er al geruchten dat de service zou komen. Toen leek de toevoeging nog relatief opvallend gezien Apple niet graag haar informatie en diensten deelt met andere bedrijven. Daar lijkt nu een positieve verandering te zijn. De volledige details kun je hier nog uitpluizen op Google's website.

Populair Nieuws