Deze MSI Back 2 School-actie laptops zijn ideaal voor school én plezier!

Article
donderdag, 12 augustus 2021 om 16:00
rsz cfde3c9e gf65 gf75 scenario photos 45f1628610787
September nadert en dat betekent dat het weer bijna tijd is voor het nieuwe schooljaar. Veel studenten zijn daarbij op zoek naar een nieuwe laptop en gelukkig kan je via de MSI Back 2 School-actie genieten van veel korting. Met deze laptops kan je ideaal werken aan school en daarnaast ook gebruiken voor plezier!

MSI GF63 Thin gaming laptop

Scholen focussen steeds meer op digitaal werken. Het einde van het tijdperk van fysieke boeken, schriften en pennen is in zicht en daar is nog meer vaart achter gezet door de coronacrisis. Veel studenten hebben de laatste anderhalf jaar vanuit huis moeten werken en een goede laptop is dus allesbehalve een overbodige luxe.
Een uitstekende optie om op school mee aan te komen - of thuis te gebruiken voor digitale lessen - is de MSI Gaming GF63 Thin laptop. Zoals de naam doet vermoeden is het een opvallend dunne laptop met een hoogte van maar 2,3 centimeter, maar ondertussen is het apparaat qua specificaties een krachtpatser. Je hoeft er zelf geen krachtpatser voor te zijn, want met een gewicht van maar 1,86 kilo is het een vederlichte laptop.
In de dunne behuizing heeft MSI wel een Nvidia GeForce RTX 3050 Ti verstopt, gecombineerd met een Intel Core i7-10750H processor, 8GB aan DDR4 RAM en een snelle SSD van 512GB. Deze combinatie zorgt ervoor dat je alle programma’s die je nodig hebt voor school soepel kan draaien en je geen zorgen hoeft te maken over de eisen.
Wanneer je klaar bent met je schoolwerk, kan je met de MSI GF63 Thin bovendien ook genieten van de nieuwste games of je favoriete serie op Netflix. Met de grafische kaart en processor heb je namelijk genoeg kracht in huis om nieuwe titels soepel te draaien op 1080p, zoals F1 2021 of Call of Duty Warzone. Met het 144Hz IPS-scherm ziet alles er daarnaast vloeiend en zeer kleurrijk uit. De MSI GF63 maakt het dan ook zeker geen straf om aan school te moeten werken.
msi gaming gf63 laptopf1628610499

MSI GF65 Thin gaming laptop

De MSI GF63 Thin heeft specificaties die ruim voldoende zijn voor de meeste scholieren. Zodra je een studie gaat volgen waar je de nodige zware programma’s moet draaien - of als je een fanatieke gamer bent - dan is de MSI GF65 Thin gaming laptop een uitstekend stapje omhoog. Precies zoals de naam al doet vermoeden.
Net zoals de GF63 heeft ook deze laptop van MSI een heerlijke dunne behuizing van maar 2,3 centimeter, maar worden de specificaties nog een stuk omhoog geschroefd. De processor en snelle SSD blijven hetzelfde, maar de grafische kaart heeft een upgrade gekregen naar de Nvidia GeForce RTX 3060 Max-Q en de hoeveelheid RAM is verdubbeld naar 16GB. Ideaal als je vaak veel programma’s tegelijkertijd moet draaien, aan de slag moet met stevige software zoals videobewerking en 3D-modellen of simpelweg als je een liefhebber bent van tientallen tabs openen in Google Chrome. De betere hardware heeft trouwens geen invloed op het gewicht, want dat blijft bij slechts 1,86 kilogram.
Natuurlijk heeft de betere GPU wel de nodige invloed op de gaming prestaties van de MSI GF65 Thin. Waar het kleine broertje van de laptop vaak 60 frames per seconde aantikt op hoge settings, daar kan dankzij de RTX 3060 in veel gevallen ruim boven de 100 frames per seconden worden gespeeld op 1080p. Zelfs in gloednieuwe titels als Resident Evil Village. Het IPS-paneel met een verversingssnelheid van 144Hz komt dan ook zeker goed van pas. Dankzij de matte afwerking van het scherm kan je ook buiten in het zonlicht lekker van je games genieten. Dat is nog eens een manier om gebruik te maken van een tussenuur.
rsz e3141470 gf65 gf75 scenario photos 42f1628610645

MSI GF75 gaming laptop

De twee laptops die we hiervoor hebben besproken zijn niet alleen dun, ze zijn qua andere afmetingen ook bescheiden. Zo hebben de GF63 en GF65 qua scherm een diagonale afmeting van 15,6 inch. Daarmee zijn ze zeker niet klein, maar als je veel real estate nodig hebt op je scherm, dan is het wel fijn om een iets grotere laptop te nemen.
Daarvoor ben je bij het perfecte adres met de MSI Gaming GF75. Deze laptop heeft namelijk een IPS-display van 17,3 inch. Het apparaat oogt daarmee een stuk groter, maar blijft slechts 2,3 centimeter dun. Je zal alleen wel een grotere rugtas moeten hebben als je je laptop elke dag van en naar school moet slepen.
Qua specificaties lijkt de MSI GF75 een combinatie van de GF63 en GF65. Net zoals beide voorgangers in dit artikel huisvest de laptop een Intel Core i7-10750H processor, samen met een Nvidia RTX 3050 Ti. Iets minder krachtig dus dan de MSI Gaming GF63, maar je kan wel rekenen op 16GB aan DDR4 RAM om alles op de achtergrond draaiende te houden. En de meeste games kan je alsnog heerlijk soepel om 60 FPS of meer op hoge instellingen spelen. Uiteraard heeft ook dit model een display met een verversingssnelheid van 144Hz, waardoor alle beelden zo soepel gazelle op het scherm worden getoverd.
Ben je dus op zoek naar een iets grotere laptop om je schoolwerk op te maken en achteraf mee te ontspannen, dan hoef je niet verder te zoeken dan de MSI Gaming GF75. En als je snel bent kan je het apparaat met lekker veel korting scoren tijdens de Back 2 School-actie!
Toch op zoek naar een ander soort laptop? Geen probleem, want MSI heeft nog meer laptops in de aanbieding tijdens de Back 2 School sale. Check hier alle modellen die je nu met korting kan scoren.
Dit artikel is in samenwerking met MSI.