Anthem director gaat weg bij ontwikkelaar BioWare

  De director van de geflopte game Anthem, Jonathan Warner verlaat de studio van BioWare. Dat doet hij na bijna 10 gewerkt te hebben bij de ontwikkelaar.

  Warner heeft via een tweet aangekondigd dat hij de studio gaat verlaten. Hij is dankbaar voor de herinneren en ervaringen, maar wil nu nieuwe dingen gaan doen. Warner maakt de beslissing ongeveer een maand later bekend dan de aankondiging dat heel BioWare gaat stoppen met het ontwikkelen van Anthem Next.

  Warner is niet de eerste die de studio verlaat. Casey Hudson, general manager van BioWare en Mark Darrah, producent van Dragon Age 4, hebben al eerder de studio verlaten.

  Lastige release voor Anthem

  Anthem had al een enorm lastige release toen de game uitkwam in 2019. BioWare onthulde dat ze grote plannen had voor Anthem en dat ze dit totaal zou veranderen door de basissystemen zoals loot, missies en andere elementen compleet aan te passen. Dit zou de grote ‘Next’ update worden, maar nu er niet meer aan de game gewerkt wordt, zullen we dit nooit meer te zien gaan krijgen.

  BioWare geeft daarentegen niet geheel op met het maken van nieuwe games. In plaats van te focussen op Anthem, gaat de studio vooral games verder maken zoals Dragon Age en Mass Effect. Ondanks de plotselinge wijzigingen heeft EA nog steeds veel vertrouwen in de toekomst van BioWare en de games die gemaakt worden.

  Anthem

  Verkijgbaar vanaf 22 february 2019

  Meer over deze game
  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.