Android komt met AirDrop-achtig functie voor filesharing

  Bestanden delen op een Apple telefoon is makkelijk via AirDrop. Voor Android gebruikers is dit soms wat lastiger. Daar maakt Google nu een eind aan door een universele AirDrop-achtige functie uit te brengen die bestanden delen tussen alle Android telefoons makkelijker moet maken.

  Dit maakt Google bekend in een blogpost. De functie gaat Nearby Share heten en zal in de komende weken uitgerold worden voor alle toestellen met Android 6 of hoger. De AirDrop-achtige functie gaat via een Bluetooth of Wifi verbinding werken.

  Met Nearby Share kunnen gebruikers, net als bij de Apple functie AirDrop, allerlei soorten bestanden delen. Denk hierbij aan foto's, video's en tekstdocumenten. Door op het Nearby Share icoon te tikken zal de smartphone naar apparaten in de buurt gaan zoeken. Vervolgens wordt er een lijst weergegeven waaruit de ontvanger gekozen kan worden. Hierna zal het gewenste bestand direct verstuurd worden via Nearby Share.

  Gebruikers kunnen in de opties van hun Android toestel aangeven of ze zichtbaar willen zijn voor anderen en dus bestanden kunnen ontvangen van iedereen. Er zal ook een optie zijn om alleen voor contacten zichtbaar te zijn, wat erop duidt dat Nearby Share gebruik maakt van de telefoonnummers om de identiteit van iedereen vast te stellen.

  Nearby Share zorgt voor universele filesharing op Android

  Het was al eerder mogelijk om bestanden te delen tussen Android telefoons. Sommige smartphonemerken hadden al een eigen variant van de functie, maar deze bracht een heel aantal beperkingen met zich mee. Nearby Share maakt de funtie echt universeel zodat die beperkingen verdwijnen. Of er een maximale grootte aan de te versturen bestanden zit, is nog onbekend. Nearby Share gaat daarnaast ook op Chromebooks werken.

  De functie komt in de komende weken eerst naar een aantal Samsung en Pixel toestellen. Daarna wordt de optie verder uitgerold naar alle Android toestellen wat middels zal gebeuren.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.